2018. május 19., szombat

Csirkemell almás káposztával


Egyszerű, könnyű és nagyszerű. 




Csirkemell almás káposztával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika, csilipor, szárított, morzsolt bazsalikom, 4-5 evőkanál olívaolaj, fehérbor;
a káposztához: kb. 1,2 kg fehér káposzta, 2 hagyma, 3 alma, 2-3 nagy evőkanál libazsír, só, bors, almaecet, cukor (nálam xilit);
a tálaláshoz: tejföl vagy görög joghurt.

Elkészítése: A csirkemelleket belső felükön hosszanti irányban kissé beirdaljuk. A fűszereket tetszés szerinti arányban összekeverjük és a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst úgy, hogy a vágásokba is bőven jusson. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, és ha van időnk, legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A körethez a felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a legyalult káposztát meg a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát (hámozatlanul), és jól összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés vizet öntögetve alá néha megkavarva készre pároljuk. Egy nagyobb, mély tapadásmentes serpenyőben finoman körbepirítjuk a csirkemelleket, majd aláöntjük a bort, és lefedve, kisebb lángon hagyjuk készre párolódni. Tálaláskor a csirkemelleket kettévágjuk, és a káposztával, illetve tejföllel kínáljuk.

0 megjegyzés:

2018. május 19., szombat

Csirkemell almás káposztával

Bejegyezte: sedith dátum: 0:15

Egyszerű, könnyű és nagyszerű. 




Csirkemell almás káposztával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika, csilipor, szárított, morzsolt bazsalikom, 4-5 evőkanál olívaolaj, fehérbor;
a káposztához: kb. 1,2 kg fehér káposzta, 2 hagyma, 3 alma, 2-3 nagy evőkanál libazsír, só, bors, almaecet, cukor (nálam xilit);
a tálaláshoz: tejföl vagy görög joghurt.

Elkészítése: A csirkemelleket belső felükön hosszanti irányban kissé beirdaljuk. A fűszereket tetszés szerinti arányban összekeverjük és a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst úgy, hogy a vágásokba is bőven jusson. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, és ha van időnk, legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A körethez a felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a legyalult káposztát meg a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát (hámozatlanul), és jól összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés vizet öntögetve alá néha megkavarva készre pároljuk. Egy nagyobb, mély tapadásmentes serpenyőben finoman körbepirítjuk a csirkemelleket, majd aláöntjük a bort, és lefedve, kisebb lángon hagyjuk készre párolódni. Tálaláskor a csirkemelleket kettévágjuk, és a káposztával, illetve tejföllel kínáljuk.

0 megjegyzés on "Csirkemell almás káposztával"

Related Posts with Thumbnails