2018. május 15., kedd

Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal


Annyira elhanyagolt mostanában a blogom, de tényleg, legtöbbször annyi időm sincs, amennyi egy megírt, csak éppen kimásolni szükséges recept feltevéséhez kellene. 
Az utóbbi időben, ebben a hirtelen ránkszakadt áprilisi-májusi nyárban sokat voltunk a kertben, és nagyon sokat grilleztünk is. Például gyümölcsöket is. A csilis csokoládészósz a korona....


Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal 

Hozzávalók: alma, friss ananász, mangó, eper, menta- vagy citromfűlevelek, pici olaj;
a szószhoz: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 darabka friss csili, tej vagy víz, cukor (ha szükséges).
Elkészítése:  Az ananászt és a mangót meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az almát hámozatlanul daraboljuk hasonló méretűekre, a jól megmosott epret pedig keresztben vágjuk 2 vagy 3 darabba, mérettől függően. A gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben, 1-1 zöld levelet is szúrva közéjük bambusznyársakra húzzuk, meglocsoljuk 1-2 csepp olajjal, majd forró grillrácson 1-2 perc alatt körbesütjük. Vigyázzunk, 20-30 másodpercnél több ideig ne süssük egyik oldalukat, mert megéghetnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a nagyon pici kockákra felvágott csilipaprikát, és félrevesszük. Hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, öntünk hozzá kevés tejet vagy vizet, és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg egynemű masszává nem válik. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá, illetve tejjel is addig hígítjuk, amíg a nekünk megfelelő állagot elérjük. Nem kell felforralni. A nyársakat a csokoládémártásba mártogatva fogyasztjuk.

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. május 15., kedd

Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal


Annyira elhanyagolt mostanában a blogom, de tényleg, legtöbbször annyi időm sincs, amennyi egy megírt, csak éppen kimásolni szükséges recept feltevéséhez kellene. 
Az utóbbi időben, ebben a hirtelen ránkszakadt áprilisi-májusi nyárban sokat voltunk a kertben, és nagyon sokat grilleztünk is. Például gyümölcsöket is. A csilis csokoládészósz a korona....


Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal 

Hozzávalók: alma, friss ananász, mangó, eper, menta- vagy citromfűlevelek, pici olaj;
a szószhoz: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 darabka friss csili, tej vagy víz, cukor (ha szükséges).
Elkészítése:  Az ananászt és a mangót meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az almát hámozatlanul daraboljuk hasonló méretűekre, a jól megmosott epret pedig keresztben vágjuk 2 vagy 3 darabba, mérettől függően. A gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben, 1-1 zöld levelet is szúrva közéjük bambusznyársakra húzzuk, meglocsoljuk 1-2 csepp olajjal, majd forró grillrácson 1-2 perc alatt körbesütjük. Vigyázzunk, 20-30 másodpercnél több ideig ne süssük egyik oldalukat, mert megéghetnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a nagyon pici kockákra felvágott csilipaprikát, és félrevesszük. Hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, öntünk hozzá kevés tejet vagy vizet, és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg egynemű masszává nem válik. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá, illetve tejjel is addig hígítjuk, amíg a nekünk megfelelő állagot elérjük. Nem kell felforralni. A nyársakat a csokoládémártásba mártogatva fogyasztjuk.

ÉÍ - 2018/NYÁR



Nincsenek megjegyzések: