2018. június 11., hétfő

Pikáns báránynyársak hajdinasalátával

Blogom, blogom, mondd meg nékem... :) Grillezős receptekből elég jócskán van tartalékom.... Hozom hát az egyiket.



Pikáns báránynyársak hajdinasalátával

Hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg nem túl sovány bárányhús, 1 teáskanál só, ½ - ½ teáskanál bors, gyömbérpor és kurkuma, néhány zöld fokhagymaszár, 1 piros húsú csípős paprika, 1 marék mentalevél, 2-3 evőkanál olaj, 1 szelet szalonna.
a körethez: 1 bögre hajdina, 2,5 bögre víz, 2 evőkanál olaj, só, bors, citromlé, fokhagymaszár, csípős paprika, menta.

Elkészítése:  A húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a porfűszereket, a finomra aprított fokhagymaszárat, mentát és csípős paprikát, rálocsoljuk az olajat, és kézzel jól összekavarjuk. Lefóliázva legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha egész éjszaka. Ezután nem túl szorosan nyársakra húzzuk, és felforrósított, szalonnával megkent rácson, nem túl erős parázs fölött, gyakran átforgatva megsütjük. A körethez a hajdinát 2-3 percig pirítjuk a feforrósított olajon, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és  közepes lángon készre főzzük (a hajdina megduzzad, a folyadékot pedig mind felszívja). Utánaízesítünk, citromlével igazítunk az ízén, végül pedig belekeverjük a felaprított csípős paprikát, fokhagymaszárat és mentát.

Megjegyzés: A hajdinát elkészíthetjük otthon, és vihetjük magunkkal a grillezés helyszínére. Hidegen, salátaként szinte finomabb, mint melegen. Természetesen, csirke-, pulyka- vagy disznóhússal is elkészíthető.

ÉÍ - 2018/NYÁR

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. június 11., hétfő

Pikáns báránynyársak hajdinasalátával

Blogom, blogom, mondd meg nékem... :) Grillezős receptekből elég jócskán van tartalékom.... Hozom hát az egyiket.



Pikáns báránynyársak hajdinasalátával

Hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg nem túl sovány bárányhús, 1 teáskanál só, ½ - ½ teáskanál bors, gyömbérpor és kurkuma, néhány zöld fokhagymaszár, 1 piros húsú csípős paprika, 1 marék mentalevél, 2-3 evőkanál olaj, 1 szelet szalonna.
a körethez: 1 bögre hajdina, 2,5 bögre víz, 2 evőkanál olaj, só, bors, citromlé, fokhagymaszár, csípős paprika, menta.

Elkészítése:  A húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a porfűszereket, a finomra aprított fokhagymaszárat, mentát és csípős paprikát, rálocsoljuk az olajat, és kézzel jól összekavarjuk. Lefóliázva legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha egész éjszaka. Ezután nem túl szorosan nyársakra húzzuk, és felforrósított, szalonnával megkent rácson, nem túl erős parázs fölött, gyakran átforgatva megsütjük. A körethez a hajdinát 2-3 percig pirítjuk a feforrósított olajon, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és  közepes lángon készre főzzük (a hajdina megduzzad, a folyadékot pedig mind felszívja). Utánaízesítünk, citromlével igazítunk az ízén, végül pedig belekeverjük a felaprított csípős paprikát, fokhagymaszárat és mentát.

Megjegyzés: A hajdinát elkészíthetjük otthon, és vihetjük magunkkal a grillezés helyszínére. Hidegen, salátaként szinte finomabb, mint melegen. Természetesen, csirke-, pulyka- vagy disznóhússal is elkészíthető.

ÉÍ - 2018/NYÁR

Nincsenek megjegyzések: