2018. július 15., vasárnap

Csilis babbal töltött paprika

Szeretjük a töltött paprikát, a hagyományos fajtát is, de másféle recepteket is ki szoktam próbálni időnként. Itt egy húsos-babos, amolyan mexikói fajta töltött paprika:



Csilis babbal töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre: 4 kaliforniai paprika (vagy paradicsompaprika), 4+2 paradicsom, 60 dkg darált marhahús, 2 nagy hagyma, 1 sárgarépa, 1 csilipaprika vagy ízlés szerinti csilipor, 4-5 cikk fokhagyma, 25 dkg főtt vesebab, 1 kukoricakonzerv, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A paprikákat kicsumázzuk, illetve 4 szép kerek paradicsomnak is kivájjuk a belsejét. A kivájt belsejét és a másik két paradicsomot összeaprítjuk. A felaprított hagymát megdinszteljük néhány evőkanálnyi felforrósított olajon, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott csilit, és összepároljuk. Mikor kissé összeesett, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és kevés forró vizet öntögetve hozzá, fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a főtt babot meg a leszűrt kukoricát, utánaízesítünk, majd elkeverjük a tojással, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával. A kivájt paprikákat és paradicsomot megtöltjük a masszával, és tűzálló tálba helyezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt (vagy amennyi szükséges), készre sütjük. Kínálhatjuk önmagában petrezselyemzölddel megszórva, vagy valamilyen fűszeres tejföl, joghurt kíséretében.
EK - 2018/7



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. július 15., vasárnap

Csilis babbal töltött paprika

Szeretjük a töltött paprikát, a hagyományos fajtát is, de másféle recepteket is ki szoktam próbálni időnként. Itt egy húsos-babos, amolyan mexikói fajta töltött paprika:



Csilis babbal töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre: 4 kaliforniai paprika (vagy paradicsompaprika), 4+2 paradicsom, 60 dkg darált marhahús, 2 nagy hagyma, 1 sárgarépa, 1 csilipaprika vagy ízlés szerinti csilipor, 4-5 cikk fokhagyma, 25 dkg főtt vesebab, 1 kukoricakonzerv, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 teáskanál pirospaprika, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A paprikákat kicsumázzuk, illetve 4 szép kerek paradicsomnak is kivájjuk a belsejét. A kivájt belsejét és a másik két paradicsomot összeaprítjuk. A felaprított hagymát megdinszteljük néhány evőkanálnyi felforrósított olajon, hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott csilit, és összepároljuk. Mikor kissé összeesett, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és kevés forró vizet öntögetve hozzá, fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a főtt babot meg a leszűrt kukoricát, utánaízesítünk, majd elkeverjük a tojással, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával. A kivájt paprikákat és paradicsomot megtöltjük a masszával, és tűzálló tálba helyezzük. Meglocsoljuk kevés olajjal, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt (vagy amennyi szükséges), készre sütjük. Kínálhatjuk önmagában petrezselyemzölddel megszórva, vagy valamilyen fűszeres tejföl, joghurt kíséretében.
EK - 2018/7



Nincsenek megjegyzések: