2018. augusztus 3., péntek

Majonézmártogatós csirkeszárny


Ez az a ketegória, amivel nem lehet leállni. 2 felnőtt és 2 gyerek elpusztította a 2 kiló szárnyat...


Majonézmártogatós csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre: 2 kg csirkeszárny, 3-4 evőkanál olaj;
a páchoz: 2 teáskanál mustármag, 1 teáskanál szemes feketebors, ½ teáskanál szemes színes bors, 2-2 teáskanál pirospaprika, cukor, só, 1-1 teáskanál morzsolt oregánó, kakukkfű és fokhagymapor, ½ teáskanál őrölt kömény;
a mártogatóshoz: 2-3 dl majonéz, 1,5 dl joghurt, 10 dkg kékpenészes sajt, só, citromlé, néhány evőkanál aprított zöldfűszerkeverék (medvehagyma vagy fokhagymaszár, kapor, ptrezselyemzöld, stb.)

Elkészítése: A csirkeszárnyat átnézzük, megmossuk, jól lecsepegtetjük. A szárnyvégeket levágjuk, félretesszük egy későbbi leveshez vagy alapléhez, a szárnyak többi részét pedig kettévágjuk. A páchoz mozsárban összetörjük a mustármagot, a fekete- és a színes borsot, majd összekeverjük a többi fűszerrel, a cukorral meg a sóval. A keveréket rászórjuk a csirkeszárnyra, rálocsoljuk az olajat, és kézzel nagyon jól összeforgatjuk, míg a keverék minden darabot egyenletesen be nem von. Felforrósított grillrácson többször megforgatva vagy 200 fokos sütőben, grillfokozaton, egyszer megforgatva szép pirosra sütjük. A mártogatóshoz a majonézt simára keverjük a joghurttal meg az aprított zöldfűszerrel, sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint, végül belekavarjuk az összemorzsolt kékpenészes sajtot is. A csirkeszárnyakat ebbe mártogatva fogyasztjuk esetleg valamilyen zöldség vagy saláta kíséretében.

Megjegyzés: Az adag nagynak tűnhet, de más köret nélkül (amire nincs is szükség) biztos, hogy elfogy. 


ÉÍ - 2018/NYÁR


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. augusztus 3., péntek

Majonézmártogatós csirkeszárny


Ez az a ketegória, amivel nem lehet leállni. 2 felnőtt és 2 gyerek elpusztította a 2 kiló szárnyat...


Majonézmártogatós csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre: 2 kg csirkeszárny, 3-4 evőkanál olaj;
a páchoz: 2 teáskanál mustármag, 1 teáskanál szemes feketebors, ½ teáskanál szemes színes bors, 2-2 teáskanál pirospaprika, cukor, só, 1-1 teáskanál morzsolt oregánó, kakukkfű és fokhagymapor, ½ teáskanál őrölt kömény;
a mártogatóshoz: 2-3 dl majonéz, 1,5 dl joghurt, 10 dkg kékpenészes sajt, só, citromlé, néhány evőkanál aprított zöldfűszerkeverék (medvehagyma vagy fokhagymaszár, kapor, ptrezselyemzöld, stb.)

Elkészítése: A csirkeszárnyat átnézzük, megmossuk, jól lecsepegtetjük. A szárnyvégeket levágjuk, félretesszük egy későbbi leveshez vagy alapléhez, a szárnyak többi részét pedig kettévágjuk. A páchoz mozsárban összetörjük a mustármagot, a fekete- és a színes borsot, majd összekeverjük a többi fűszerrel, a cukorral meg a sóval. A keveréket rászórjuk a csirkeszárnyra, rálocsoljuk az olajat, és kézzel nagyon jól összeforgatjuk, míg a keverék minden darabot egyenletesen be nem von. Felforrósított grillrácson többször megforgatva vagy 200 fokos sütőben, grillfokozaton, egyszer megforgatva szép pirosra sütjük. A mártogatóshoz a majonézt simára keverjük a joghurttal meg az aprított zöldfűszerrel, sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint, végül belekavarjuk az összemorzsolt kékpenészes sajtot is. A csirkeszárnyakat ebbe mártogatva fogyasztjuk esetleg valamilyen zöldség vagy saláta kíséretében.

Megjegyzés: Az adag nagynak tűnhet, de más köret nélkül (amire nincs is szükség) biztos, hogy elfogy. 


ÉÍ - 2018/NYÁR


Nincsenek megjegyzések: