2018. szeptember 12., szerda

Mustban, borban pácolt csirkecomb


Isteni finom csirkecomb, lazán, egyszerűen...


Mustban, borban pácolt csirkecomb 

Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb, 80 dkg apró szemű krumpli, 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 dl fehérbor, 5 dl must, 2 teáskanál só, ½ - ½ teáskanál őrölt bors, pirospaprika, fokhagyma- és gyömbérpor, késhegynyi csilipehely, 1-2 teáskanál friss vagy szárított rozmaring, olívaolaj.
Elkészítése:  A rozmaring kivételével a fűszereket összekeverjük, majd a keverékkel megszórjuk a csirkecombokat. Hagyjuk állni egy keveset, majd tálba tesszük, és ráöntjük a bort meg a mustot. Lehetőleg egy éjszakán át, de legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolódni, majd hőálló edénybe tesszük. A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit, ha szép apró, egészben hagyjuk, a sárgarépát meg a póréhagymát nagyobb hasábokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket meg a rozmaringot, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. A combok köré tesszük, meglocsoljuk az egészet még 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal, aláöntjük a páchoz használt boros mustot, és lefedve, 180 fokos sütőben 40-50 percig pároljuk. Ezután 220 fokra emeljük a hőt, és fedő nélkül 5-10 perc alatt, néha meglocsolva, ropogósra pirítjuk.

ÉÍ - 2018/ŐSZ
BA - 2018/10

Pulpe de pui înăbuşite în must şi vin

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 pulpe de pui întregi, 800 g cartofi mici, 2 morcovi, 1 praz, 200 ml vin alb, 500 ml must de struguri, 2 linguriţe sare, câte o ½ linguriţă piper, boia de ardei dulce, usturoi granulat şi praf de ghimbir, 1 praf de chili, 1-2 linguriţe rozmarin proaspăt sau uscat, ulei de măsline.


Prepararea: Se amestecă condimentele, mai puţin rozmarinul, şi cu amestecul obţinut se presară pulpele de pui. Se lasă deoparte puţin, după care se pun într-un vas, se toarnă vinul şi mustul şi se pun la rece pentru câteva ore, sau peste noapte. Se transferă apoi pulpele într-un vas termorezistent. Se curăţă legumele, cartofii se lasă întregi, iar restul se taie în bucăţi mai mari. Se pun într-un vas, se presară cu amestecul de condimente rămas, se adaugă şi rozmarinul, se stropeşte cu ulei de măsline, şi se amestecă bine cu mâna. Se pun legumele de jur împrejurul pulpelor, se mai stropeşte totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline, se toarnă amestecul de vin şi must, se acoperă şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute. Se descoperă apoi vasul, se ridică temperatura la 220 grade şi se mai lasă 5-10 minute ca pulpele să se rumenească. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. szeptember 12., szerda

Mustban, borban pácolt csirkecomb


Isteni finom csirkecomb, lazán, egyszerűen...


Mustban, borban pácolt csirkecomb 

Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb, 80 dkg apró szemű krumpli, 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 dl fehérbor, 5 dl must, 2 teáskanál só, ½ - ½ teáskanál őrölt bors, pirospaprika, fokhagyma- és gyömbérpor, késhegynyi csilipehely, 1-2 teáskanál friss vagy szárított rozmaring, olívaolaj.
Elkészítése:  A rozmaring kivételével a fűszereket összekeverjük, majd a keverékkel megszórjuk a csirkecombokat. Hagyjuk állni egy keveset, majd tálba tesszük, és ráöntjük a bort meg a mustot. Lehetőleg egy éjszakán át, de legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolódni, majd hőálló edénybe tesszük. A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit, ha szép apró, egészben hagyjuk, a sárgarépát meg a póréhagymát nagyobb hasábokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket meg a rozmaringot, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. A combok köré tesszük, meglocsoljuk az egészet még 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal, aláöntjük a páchoz használt boros mustot, és lefedve, 180 fokos sütőben 40-50 percig pároljuk. Ezután 220 fokra emeljük a hőt, és fedő nélkül 5-10 perc alatt, néha meglocsolva, ropogósra pirítjuk.

ÉÍ - 2018/ŐSZ
BA - 2018/10

Pulpe de pui înăbuşite în must şi vin

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 pulpe de pui întregi, 800 g cartofi mici, 2 morcovi, 1 praz, 200 ml vin alb, 500 ml must de struguri, 2 linguriţe sare, câte o ½ linguriţă piper, boia de ardei dulce, usturoi granulat şi praf de ghimbir, 1 praf de chili, 1-2 linguriţe rozmarin proaspăt sau uscat, ulei de măsline.


Prepararea: Se amestecă condimentele, mai puţin rozmarinul, şi cu amestecul obţinut se presară pulpele de pui. Se lasă deoparte puţin, după care se pun într-un vas, se toarnă vinul şi mustul şi se pun la rece pentru câteva ore, sau peste noapte. Se transferă apoi pulpele într-un vas termorezistent. Se curăţă legumele, cartofii se lasă întregi, iar restul se taie în bucăţi mai mari. Se pun într-un vas, se presară cu amestecul de condimente rămas, se adaugă şi rozmarinul, se stropeşte cu ulei de măsline, şi se amestecă bine cu mâna. Se pun legumele de jur împrejurul pulpelor, se mai stropeşte totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline, se toarnă amestecul de vin şi must, se acoperă şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute. Se descoperă apoi vasul, se ridică temperatura la 220 grade şi se mai lasă 5-10 minute ca pulpele să se rumenească. 


Nincsenek megjegyzések: