2018. szeptember 10., hétfő

Sajtos-sonkás perec

Az előző perec tésztájából készült ez is, pontosabban annak egyharmadából. A 60 dkg-os teljes adagból 9 ilyen perec jönne ki.


Sajtos-sonkás perec

Hozzávalók 9 darabhoz: 60 dkg fehérliszt, 10 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 2 evőkanál cukor, 5 evőkanál olaj, 4 dl langyos víz vagy tej;
továbbá: 20-25 dkg vékonyra szeletelt sonka, 20-25 dkg vékonyra szeletelt sajt, 1 tojás, magvak

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból puha, rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni (50-60 perc). A tésztát elosztjuk háromfelé, és míg az első harmaddal dolgozunk, a másik kettőt betesszük a hűtőbe, hogy nehogy túlkeljen. A tésztadarabot háromfelé osztjuk, és enyhén lisztezett felületen mindegyiket jó hosszú, vékony csíkká nyújtjuk. Ezután kirakjuk félbevágott sonka- és sajtszeletekkel, majd a lehető legszorosabban feltekerjük. A tészta hosszanti oldalát kissé meg is vizazhetjük, hogy biztosan összeragadjon, és ne nyíljon ki. Ezután óvatosan pereccé formázzuk (a töltelék miatt kissé merevebb lesz a rúd, de lehet dolgozni vele). A végek alatt a tésztát icipicit megnedvesítjük, hogy biztosan összeragadjon. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 percig hagyjuk még kelni, majd lekenjük felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti magvakkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hasonlóan járunk el a többi tésztával is.

EK - 2018/10.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. szeptember 10., hétfő

Sajtos-sonkás perec

Az előző perec tésztájából készült ez is, pontosabban annak egyharmadából. A 60 dkg-os teljes adagból 9 ilyen perec jönne ki.


Sajtos-sonkás perec

Hozzávalók 9 darabhoz: 60 dkg fehérliszt, 10 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 2 evőkanál cukor, 5 evőkanál olaj, 4 dl langyos víz vagy tej;
továbbá: 20-25 dkg vékonyra szeletelt sonka, 20-25 dkg vékonyra szeletelt sajt, 1 tojás, magvak

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból puha, rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni (50-60 perc). A tésztát elosztjuk háromfelé, és míg az első harmaddal dolgozunk, a másik kettőt betesszük a hűtőbe, hogy nehogy túlkeljen. A tésztadarabot háromfelé osztjuk, és enyhén lisztezett felületen mindegyiket jó hosszú, vékony csíkká nyújtjuk. Ezután kirakjuk félbevágott sonka- és sajtszeletekkel, majd a lehető legszorosabban feltekerjük. A tészta hosszanti oldalát kissé meg is vizazhetjük, hogy biztosan összeragadjon, és ne nyíljon ki. Ezután óvatosan pereccé formázzuk (a töltelék miatt kissé merevebb lesz a rúd, de lehet dolgozni vele). A végek alatt a tésztát icipicit megnedvesítjük, hogy biztosan összeragadjon. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 percig hagyjuk még kelni, majd lekenjük felvert tojással, megszórjuk tetszés szerinti magvakkal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hasonlóan járunk el a többi tésztával is.

EK - 2018/10.


Nincsenek megjegyzések: