2018. november 22., csütörtök

Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával

A csirkecombos varációk végeérhetetlenek...


Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával

Hozzávalók (4 személyre): 4-6 egész csirkecomb, só, bors, fokhagymapor, olaj;
a körethez: 25 dkg köles, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 40 dkg brokkoli, 1 kukoricakonzerv, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, ½ teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése:  A csirkecombokat megszórjuk a fűszerek keverékével, hőálló edénybe tesszük, rálocsolunk kevés olajat, majd lefedve, 40-45 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Ezalatt a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és átöblítjük. A rózsáira szedett brokkolit sós-szódabikarbónás vízben 5 perc alatt megfőzzük. Utána hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább. A csíkokra vágott hagymát és a felkockázott gyökereseket 2-3 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, majd kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. Mikor minden elkészült, egy tálban összevegyítjük a kölest, a hagymás répát, a leszűrt kukoricát meg a brokkolit, ízlés szerint sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, és még meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. A csirkecombbal tálaljuk.

Megjegyzés:  A bolti csirkehús alá nem muszáj folyadékot önteni, mert elég sokat kienged magából. Ha valaki házi csirkéből készíti, 1-2 dl bort, alaplevet vagy vizet is öntsön alá, hogy a hús kellően megpuhulhasson, és oda ne égjen. A salátához már meglévő, levesben főtt zöldséget is felhasználhatunk. Ebben az esetben csak a hagymát dinszteljük meg, a főtt zöldségeket csak hozzáadjuk a salátához. 

NÚ - 2018/NOV.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. november 22., csütörtök

Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával

A csirkecombos varációk végeérhetetlenek...


Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával

Hozzávalók (4 személyre): 4-6 egész csirkecomb, só, bors, fokhagymapor, olaj;
a körethez: 25 dkg köles, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 40 dkg brokkoli, 1 kukoricakonzerv, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj, ½ teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése:  A csirkecombokat megszórjuk a fűszerek keverékével, hőálló edénybe tesszük, rálocsolunk kevés olajat, majd lefedve, 40-45 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Ezalatt a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és átöblítjük. A rózsáira szedett brokkolit sós-szódabikarbónás vízben 5 perc alatt megfőzzük. Utána hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább. A csíkokra vágott hagymát és a felkockázott gyökereseket 2-3 evőkanál olívaolajon megdinszteljük, majd kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. Mikor minden elkészült, egy tálban összevegyítjük a kölest, a hagymás répát, a leszűrt kukoricát meg a brokkolit, ízlés szerint sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, és még meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. A csirkecombbal tálaljuk.

Megjegyzés:  A bolti csirkehús alá nem muszáj folyadékot önteni, mert elég sokat kienged magából. Ha valaki házi csirkéből készíti, 1-2 dl bort, alaplevet vagy vizet is öntsön alá, hogy a hús kellően megpuhulhasson, és oda ne égjen. A salátához már meglévő, levesben főtt zöldséget is felhasználhatunk. Ebben az esetben csak a hagymát dinszteljük meg, a főtt zöldségeket csak hozzáadjuk a salátához. 

NÚ - 2018/NOV.

Nincsenek megjegyzések: