2019. február 23., szombat

Kivis-brokkolis zöld turmix

Bármennyire is hideg van még, bármennyire is fagyosak a reggelek, vagy szomorúak a nappalok, már érezzük a csontjainkban, hogy közeleg a tavasz. Ilyenkor jobban kívánjuk a friss zöldségeket, gyümölcsöket, és egy-egy friss turmix képes kizökkenteni a monotóniából, feldobni a napunkat és a kedvünket. Így jártunk mi is, a lányaimmal. :) Három zöld turmix következik, mindegyik más-más ízvilágú, de mindegyik nagyon finom, tápláló. A megadott mennyiségek mindegyik receptnél a tisztán mért (hámozás után, mag nélkül) mennyiségek.


Kivis-brokkolis zöld turmix

Hozzávalók 2-3 adaghoz: 30 dkg kivi (2 nagy, lapos db), 15 dkg avokádó (1/2 nagy), 1 zöld alma, 10 dkg nyers brokkoli, kb. 3 dl szója-rizstej, esetleg kevés méz vagy xilit.

Elkészítése: A felsorolás sorrendjében a blenderbe tesszük a hozzávalókat, hozzáöntünk kevés növényi tejet, és elkezdjük turmixolni. Annyi további tejet adunk hozzá, amilyen sűrűre vagy hígra szeretnénk a turmixunkat. A tej mennyisége tetszés szerint variálható. Én nem használtam hozzá édesítést, de a lányok kevés mézzel "finomítottak" rajta.

Megjegyzés: Tehéntejjel is készíthetjük, de nem túl tanácsos állati eredetű termékekkel keverni a friss zöldséget, gyümölcsöt. Ahhoz, hogy egy turmix finom legyen, ajánlatos, hogy valami krémesítő alapanyag kerüljön bele, mint pl. az avokádó vagy a banán. A brokkolinak, a spenótnak vagy a cukkininek eléggé semleges az íze, nem ütközik ki, ha kellő mennyiségő gyümölccsel ellensúlyozzuk.

F&E - 2019/TAVASZ


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. február 23., szombat

Kivis-brokkolis zöld turmix

Bármennyire is hideg van még, bármennyire is fagyosak a reggelek, vagy szomorúak a nappalok, már érezzük a csontjainkban, hogy közeleg a tavasz. Ilyenkor jobban kívánjuk a friss zöldségeket, gyümölcsöket, és egy-egy friss turmix képes kizökkenteni a monotóniából, feldobni a napunkat és a kedvünket. Így jártunk mi is, a lányaimmal. :) Három zöld turmix következik, mindegyik más-más ízvilágú, de mindegyik nagyon finom, tápláló. A megadott mennyiségek mindegyik receptnél a tisztán mért (hámozás után, mag nélkül) mennyiségek.


Kivis-brokkolis zöld turmix

Hozzávalók 2-3 adaghoz: 30 dkg kivi (2 nagy, lapos db), 15 dkg avokádó (1/2 nagy), 1 zöld alma, 10 dkg nyers brokkoli, kb. 3 dl szója-rizstej, esetleg kevés méz vagy xilit.

Elkészítése: A felsorolás sorrendjében a blenderbe tesszük a hozzávalókat, hozzáöntünk kevés növényi tejet, és elkezdjük turmixolni. Annyi további tejet adunk hozzá, amilyen sűrűre vagy hígra szeretnénk a turmixunkat. A tej mennyisége tetszés szerint variálható. Én nem használtam hozzá édesítést, de a lányok kevés mézzel "finomítottak" rajta.

Megjegyzés: Tehéntejjel is készíthetjük, de nem túl tanácsos állati eredetű termékekkel keverni a friss zöldséget, gyümölcsöt. Ahhoz, hogy egy turmix finom legyen, ajánlatos, hogy valami krémesítő alapanyag kerüljön bele, mint pl. az avokádó vagy a banán. A brokkolinak, a spenótnak vagy a cukkininek eléggé semleges az íze, nem ütközik ki, ha kellő mennyiségő gyümölccsel ellensúlyozzuk.

F&E - 2019/TAVASZ


Nincsenek megjegyzések: