tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post1828865432658185841..comments2024-03-04T19:55:32.005+02:00Comments on Kalandok a konyhában : Gombás-zöldséges rizssalátasedithhttp://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-20925908604429573092010-08-01T09:42:03.930+03:002010-08-01T09:42:03.930+03:00Nagyon finom lehet, gusztán néz kiNagyon finom lehet, gusztán néz kiBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-7409240579645098632010-07-30T21:16:47.976+03:002010-07-30T21:16:47.976+03:00Szoktam hasonló gombás rizst készíteni, nagyon sze...Szoktam hasonló gombás rizst készíteni, nagyon szeretem. Ez salátaöntet nagyon finom lehet.Mhttps://www.blogger.com/profile/15707324132370582687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-89647228916873725152010-07-30T16:18:04.971+03:002010-07-30T16:18:04.971+03:00Noémi, köszi szépen! Most már igencska megjött hoz...Noémi, köszi szépen! Most már igencska megjött hozzá a kedvem!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-89807352560726689532010-07-28T17:14:50.998+03:002010-07-28T17:14:50.998+03:00Szia!!! Köszönöm!!! Képzeld, rákerestem a tvpaprik...Szia!!! Köszönöm!!! Képzeld, rákerestem a tvpaprika honlapján, és megtaláltam, mert rájöttem, hogy az Ételem az életem c. műsorukban láttam anno. A recept-> <br /><br />Almás vagdalt:<br />Hozzávalók 4 személyre:<br />• 300 g darálthús csirke/pulyka mellből<br />• 200 g reszelt alma<br />• 2 db tojásfehérje<br />• 100 g zabpehely<br />• só, borsikafű<br />• 5 g olaj<br />_____________________________<br />A hozzávalókat összedolgozzuk, rúddá formáljuk, olajozott sütőedénybe helyezzük. Olajozott kézzel átsimítjuk, lassan sütjük. 30-40 percig, 180 fokon.<br />Kihűtve szeleteljük, tálaláskor a szeletek közé almaszeleteket tehetünk díszítésként.<br />Energiatart. 1 főre: 224, 5 kcal, szénhidráttartalom: 19, 5 g <br />***<br /><br />Én a tojásfehérjét nem tettem bele, de így is összeállt a rúd. <br />Csak mindent összekevertem, nem csavartam ki az almát, hagytam állni, hogy a pehely kicsit megpuhuljon az alma levétől, és ment is a formába 180 fokon 50 percre. <br /><br />Nekünk ízlik, salátával ettük. Köszi a segítségedet, és jó étvágyat hozzá, ha kipróbáljátok!iméonhttps://www.blogger.com/profile/08442881166842468047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-45383641961111206262010-07-28T11:44:59.362+03:002010-07-28T11:44:59.362+03:00Noémi, érdekes receptről írsz, még sosem hallottam...Noémi, érdekes receptről írsz, még sosem hallottam ilyenről! :) Azért leírom, hogy én hogyan csinálnám. Előkészíeném a szükséges hozzávalókat: a húst, az almát, pelyhet és ami még jár bele. Az almát lereszelném, majd kifacsarnám, hoyg kevesebb leve legyen. A zabpehely kivételével mindent tálba tennék (esetleges tojást, áztatott zsemlét, fűszereket, mindent), majd kezdeném adagolni a zabpelyhet. És addig tenném, amíg a massza jól formázhatóvá válik. Az olajat forrsítsd jól fel és égezz egy próbasütést egy gombóccal. Ha összeáll, nem esik szét, sütheted, ha nem, akkor valószínű, hoyg még kell bele tojás vagy zabpehely. Mindenesetre, vigyázz, ne süssél túl sokat egyszerre, hogy ne hűljön le túlságosan az olaj. <br />Remélem, sikerül kihozni valamit belőle, sőt, hoyg finom is lesz! Alkalomadtán (ha lesz darált csirke- vagy pulykahúsom), én is kipróbálom, mert izgalmasan hangzik, a férjem amúgysincs oda a klasszikus fasírtért!sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-78451297614720336212010-07-27T21:22:55.436+03:002010-07-27T21:22:55.436+03:00Szia! Segítséget szeretnék kérni tőled. Egyszer lá...Szia! Segítséget szeretnék kérni tőled. Egyszer láttam egy főzős műsorban egy jónak ígérkező fasírtot. Darált pulykamell, reszelt alma és zabpehely fűszerekkel. Meg szeretném csinálni, de nem emlékszem pontosan, hogy miből mennyit kell. Azt tudom, hogy 30 dkg hús, 20 dkg ? és 10 dkg ?. Na, nem tudom, hogy alma vagy zabpehely kell-e bele 20 dkg. Szerinted? Nem vagyok túl tapasztalt konyhatündér és zabpehellyel még nem is főztem sosem, csak zabkását.<br />Gondolom az alma levet enged és a zabpehely szívja fel. Előre is köszi. Noémiiméonhttps://www.blogger.com/profile/08442881166842468047noreply@blogger.com