tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post2413452386006427680..comments2024-03-04T19:55:32.005+02:00Comments on Kalandok a konyhában : Házi laska, tarhonyasedithhttp://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-89894342153151472832018-02-15T12:22:20.306+02:002018-02-15T12:22:20.306+02:00Köszönöm Margit a kiegészítést, így 4 múlva tegnap...Köszönöm Margit a kiegészítést, így 4 múlva tegnap kipróbáltam és tökéletesen működött. <br />Marianhttps://www.blogger.com/profile/01367748955583037878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-54016016687764362122014-11-22T22:48:05.103+02:002014-11-22T22:48:05.103+02:00Sziasztok! Én is csinálom a házi tészta minden faj...Sziasztok! Én is csinálom a házi tészta minden fajtáját, magam, és a családom számára. Felénk a tarhonyát úgy készítjük, hogy minden tojáshoz adunk egy csipet sőt, Vagyis 8 tojáshoz, 8 csipet sót, és egy kiló lisztet, vagy kicsivel többet. Így nem kell annyira erőlködni a tészta össze állításánál. Reszelés közbe sűrűn lisztbe mártjuk a tésztát. Reszelni is könnyebb, Érdekes módon, hiába puhább a tészta mégse ragad össze. Nem tudom miért, lehet a só csinál vele valamit.Margithttps://www.blogger.com/profile/07670666454040656792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-37088101141502501042013-04-12T00:05:29.740+03:002013-04-12T00:05:29.740+03:00Kedves Zsuzsánna, nagyon örülök kedves szavaidnak!...Kedves Zsuzsánna, nagyon örülök kedves szavaidnak! :) És örülök, hoyg úgy gondolod, jó és hasznos a blogom, remélem, egyre több számotokra is megfelelő receptet, ötletet találsz benne. Isten hozott az olvasóim között, mindig szeretettel várlak! :) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-27422923666347395482013-04-11T20:19:58.209+03:002013-04-11T20:19:58.209+03:00Fantasztikusnak tartom ezt az oldalt és hálás vagy...Fantasztikusnak tartom ezt az oldalt és hálás vagyok érte,hogy van.Falun élek a családommal és sokat gondolkodtam ,hogy én is készíthetnék házi cérnametéltet,köszönöm a receptet.Elfogom készíteni.ZsuzsaAlbert Zsuzsánnanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-78585598737493134452010-12-18T18:52:16.924+02:002010-12-18T18:52:16.924+02:00Annak idején, amikor a mamám gyúrt és nyújtott las...Annak idején, amikor a mamám gyúrt és nyújtott laskát, mindeig elkunyeráltama szélét, ahol egy kicsit vastagabb maradt, rátettük a spórra, és megsütöttük. Ettől ez felhólyagosodott, és olyan pászkaszerű valami lett, amit imádtunk ropogtatni az unokatestvérekkel. <br />Manapság a gyerekeim csinálják ezt anyukámmal :-)<br /><br />Ja, és a házi tészta íze összehasonlíthatatlan a boltival:-)Fagyal Hajnalkahttps://www.blogger.com/profile/05233808605055163145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-67013604631528662482010-12-17T20:50:36.199+02:002010-12-17T20:50:36.199+02:00Ez igen :) Ez is valami olyasmi, amihez nem érzem ...Ez igen :) Ez is valami olyasmi, amihez nem érzem eléggé "felnőttnek" magam :) Nem mernék nekikezdeni, tutti nem jönne össze. De mindig csodáltam, biztos sokkal finomabb.Sz. Zitahttps://www.blogger.com/profile/07004316208224752143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-5532483518710928712010-12-17T10:43:45.795+02:002010-12-17T10:43:45.795+02:00Házinál nincs jobb :)Házinál nincs jobb :)Biankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-14394457194604925412010-12-17T10:28:05.787+02:002010-12-17T10:28:05.787+02:00Hihi. Egy hónap alatt kétszer kaptam házi készítés...Hihi. Egy hónap alatt kétszer kaptam házi készítésű cérnametéltet valamint "laskát". Iszonyat mennyiségben. Hát a jó Isten tartsa meg a nagynéném munkatársának anyósát (vagy anyukáját?). Teljesen a saját szórakoztatására csinálja, pénzt sem kér érte. Még az alapanyagok árát sem. S a saját családjában már fullos a készlet, ilyenkor jöhetnek a "perifériák". Így jutott nekem is, Édesanyámnak is.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-68095636653664221402010-12-17T09:59:22.231+02:002010-12-17T09:59:22.231+02:00Ez így tiszta, érthető, köszönöm szépen!!! :)Ez így tiszta, érthető, köszönöm szépen!!! :)JuditAuhttps://www.blogger.com/profile/00251434861040285200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-4171551747660933742010-12-17T09:38:10.230+02:002010-12-17T09:38:10.230+02:00Judit, ne haragudj, hogy ennyire kivonatos voltam,...Judit, ne haragudj, hogy ennyire kivonatos voltam, teljesen jogosak a kérdéseid. Aki sosem készített, az biztos, hoyg nem az én leírásom alapján fog nekifogni. :P<br />Szintén 6 tojásból készítettük a tarhonyát is, annál kisebb adagot nem érdemes készíteni, lett belőle, kiszáradva úgy 70 dkg. <br />Igen, felütöd a tojásokat, felvered, majd adagolod hozzá a lisztet. Egy idő után nagyon nehezen megy, kész erőgyakorlat, de muszáj még beletukmálni annyit, hogy jó kemény legyen a tészta, reszelhető, illetve reszelés után ne ragadjanak össze a morzsák. 1 tojásra valamivel több, mint 10 dkg kell, hogy pontosan mennyi, nem tudom, mert anyós már csak szemre, ileltve érzésre csinálja. A továbbiak, pontosan, ahoyg írtad: konyharuhára lereszelni, és néhány napig meleg, száraz helyen szárítani. Amikor csontszáraz, vászon vagy papírzacskóba tenni és úgy tárolni. Szárítás közben még össze is lehet kicsit morzsolni, hogy minél apróbbak legyenek a darabkák. <br />Így most már remélem, segítségedre leszek. :) De ha még mindig nem tiszta valami, kérdezz. Ha nem tudom én sem, rákérdezek majd anyósnál. :)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-63368708810472183732010-12-17T09:29:35.934+02:002010-12-17T09:29:35.934+02:00Felcsillant a szemem a házi tarhonyán (itt nem leh...Felcsillant a szemem a házi tarhonyán (itt nem lehet boltit kapni). Ne haragudj, de nekem ez nem világos: tojásonként 10 deka liszttel kell számolni? És elég egy tojásos verzió? Lereszeljük és kiszárítjuk egy konyharuhán, ennyi? Só nem kell bele? Meg semmi más? Bocsánat, ha értetlenkedem, de sosem láttam még házi tarhonyakészítést...JuditAuhttps://www.blogger.com/profile/00251434861040285200noreply@blogger.com