tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post3044932210672600963..comments2024-03-04T19:55:32.005+02:00Comments on Kalandok a konyhában : Áfonyalekvársedithhttp://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-1806201282883858052016-08-20T23:27:21.652+03:002016-08-20T23:27:21.652+03:00Erika, örülök, hogy te is ennyire szereted az áfon...Erika, örülök, hogy te is ennyire szereted az áfonyát. <br />Mint látod, már sok-sok éve írom ezt a blogomat, és én vagyok a megmondhatója, hogy mennyit tanul ezáltal valaki. És mennyit változik az ízlése az évek során... mert ha valaki 20 éves korom körül sajtot emlegetett volna lekvárral, nagy fujjogások közepette röhögtem volna ki, azóta viszont tudom, hogy a kettő együtt ínyencfalat, és bizony, számomra is az. :) És a gyümölcs-hús kombinációt is "meg kellett tanulnom", azaz ízlelni, értékelni. <br />Szóval, egyetértek, éljen az áfonya! :) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-10002211680592770032016-08-20T23:23:47.394+03:002016-08-20T23:23:47.394+03:00Ani, köszönöm a hivatkozást! :) Ani, köszönöm a hivatkozást! :) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-44316666633009239242016-08-20T15:54:36.704+03:002016-08-20T15:54:36.704+03:00Most olvastam csak az áfonyás cikkedet. Nagyon sze...Most olvastam csak az áfonyás cikkedet. Nagyon szeretem az áfonyát és minden évben veszek a piacon és megfőzöm, kis üvegekbe teszem, mert az nagyon értékes nyalánkság a kamrámban, nem minden napi használatra való. Sült húsok mellé, sajt mellé szoktam használni. De arra is volt példa, hogy szomorú téli estén, mikor hazaértem, akkor vacsora helyett egy darab sajt és hozzá egy kis áfonyalekvár jobb kedvre derített. <br />Szóval csak annyit akartam hozzátenni a fentebbiekhez, hogy igen, éljen az áfonya! <br />Antalerika0324@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/10134986651726586827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-30721772919033155962015-12-31T20:03:34.721+02:002015-12-31T20:03:34.721+02:00Kedves Edith! Kérésednek megfelelően jelzem, hogy ...Kedves Edith! Kérésednek megfelelően jelzem, hogy felhasználtam a receptedet. Nagyon köszönöm. Áldásokban gazdag új évet kívánok az egész családnak!<br />http://korsocska.blogspot.hu/2015/12/afonyalekvar.htmlAnihttps://www.blogger.com/profile/11111765272919689990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-82020481971166561542011-09-15T21:32:53.858+03:002011-09-15T21:32:53.858+03:00De szeretem, kár, mostanában nem főztem belőle, pe...De szeretem, kár, mostanában nem főztem belőle, pedig kéne egy kis "vas" a szervezetemnek, pláne ilyen finom! :)Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-62574063399569349522011-08-28T19:53:39.120+03:002011-08-28T19:53:39.120+03:00Nelly, sajnálom! Akkor ezek szerint én is lemaradt...Nelly, sajnálom! Akkor ezek szerint én is lemaradtam, mert gondoltam, még veszek bár egy kilócskát. <br />Sajna, tényleg az van ezekkel a gyümölcsökkel, hoyg amikor érnek, akkor dögivel vannak, és akkor egyből csak volt, nincs.:( <br />Legalább van egy üvegcséd ereklyének. :)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-37785310135759754682011-08-28T18:52:58.422+03:002011-08-28T18:52:58.422+03:00Jaj, ne is fájdítsd a szívem! Most jöttünk haza Er...Jaj, ne is fájdítsd a szívem! Most jöttünk haza Erdélyből. Minden vágyam az volt, hogy hozunk haza áfonyát, és itthon én is lekvárt főzök belőle. Székelyudvarhelyen a keddi piacon még annyi volt 5 literes vödrökkel, hogy szinte el sem hittem, mikor pénteken indulva haza a piacon egy szemet sem találtam már. Még Bucsin Tetőn is próbálkoztam, de arany árért akarták adni. Azt mondták, már leérett. Még jó, hogy 1 üveggel vettem házi készítésűt tartalékként. Most vigyázok rá, mint a két szememre. Én sem tudtam, hogy mennyi mindenre jó ez a csodálatos növény, és termése. A levele most itthon szárad. Azt legalább vettem.nellyhttps://www.blogger.com/profile/13018793850425010578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-1900424929103989042011-08-26T22:21:20.956+03:002011-08-26T22:21:20.956+03:00megelőztél.
lesz nálam is lekvár is meg szörp is.megelőztél.<br />lesz nálam is lekvár is meg szörp is.4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-57348287977188013262011-08-26T17:43:46.533+03:002011-08-26T17:43:46.533+03:00Én is szoktam készíteni, az idén is készült, hamar...Én is szoktam készíteni, az idén is készült, hamarosan fel is teszem a blogra. Gyönyörű szép színe van!Helgahttps://www.blogger.com/profile/01662657536553462405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-64498658322513987702011-08-26T15:52:41.517+03:002011-08-26T15:52:41.517+03:00Nagyon szép színe van, egyszer vettem egy kis üveg...Nagyon szép színe van, egyszer vettem egy kis üveggel süteménybe használtam el, finom volt! Nem is tudtam hogy ennyi mindenre jó!:)Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-39022873505741111032011-08-26T14:31:57.749+03:002011-08-26T14:31:57.749+03:00Finom, csodás színe vanFinom, csodás színe vanBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-63532359798715147312011-08-26T13:44:36.929+03:002011-08-26T13:44:36.929+03:00Gyönyörű a színe, ez a kedvenc színem:) Az áfonya ...Gyönyörű a színe, ez a kedvenc színem:) Az áfonya bizonyítottan javítja a látást is és fiatalító csodabogyónak is hívják. Én használtam már húgyhólyag fertőzésre is és működik. Meg még sok egyéb jótékony hatása is van. Nálunk van itt az erdőben fekete és vörös áfonya is, de annyit nem tudunk szedni, hogy még lekvárt is főzzek, mert elfogy frissen és sütikbe.trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-77300335616249851942011-08-26T12:28:53.800+03:002011-08-26T12:28:53.800+03:00Nálunk nagyon drága, sajnos...
Egy kis üveggel főz...Nálunk nagyon drága, sajnos...<br />Egy kis üveggel főztem be, de 1600 forintot sokallok adni érte. Arról nem is szólva, hogy mennyivel finomabb volt a Dézs feletti domboldalon szedett áfonya- ordával!Kósa Mártahttps://www.blogger.com/profile/04762624829246392240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-62160783395694087642011-08-26T11:33:35.207+03:002011-08-26T11:33:35.207+03:00Tyű, amindenit!
Ez igazán finom lehet :))Tyű, amindenit!<br />Ez igazán finom lehet :))Amihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-4484513016878560742011-08-26T11:02:44.118+03:002011-08-26T11:02:44.118+03:00Cékla nálunk is játszik egész télen, illetve ősztő...Cékla nálunk is játszik egész télen, illetve ősztől tavaszig, de áfonyához ritkán jutok hozzá. Ha kapok, még veszek, ezek szerint, mert én is Boró is kissé küzdünk a vassal. Köszi szépen!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-74468323387066002002011-08-26T10:56:24.686+03:002011-08-26T10:56:24.686+03:00Edith!
Én az áfonyát vaspótlásra is eszem!!! Egysz...Edith!<br />Én az áfonyát vaspótlásra is eszem!!! Egyszer azt a tanácsot kaptam, hogy a színazonos ("vérszínű")ételek is segítenek; ráadásul jobban felszívódnak a hasznos anyagok, mint egy vastablettából. Ezért télen nekem minden nap jön az áfonyalekvár és a cékla!<br />És noha még lekvárfőzésre nem adtam a fejemet, a boglári piacon már beszereztem egy "nénitől" pár üveg gyönyörű házi áfonyalekvárt. A lábosod színe fantasztikus!!!<br />Puszi,<br />SzilviSzityahttps://www.blogger.com/profile/04986290075150228468noreply@blogger.com