tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post6376182063066857008..comments2024-03-04T19:55:32.005+02:00Comments on Kalandok a konyhában : Erdélyi csorba - Ciorbă ardeleneascăsedithhttp://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-14732705982223231822010-07-16T10:16:55.104+03:002010-07-16T10:16:55.104+03:00Szia Edit!
Nem falunapozni nem voltunk, első utunk...Szia Edit!<br />Nem falunapozni nem voltunk, első utunk volt Erdélyben és a fontos turitahelyeket kerestük meg.De belegondolva sajnálom, hogy nem ettem a főztödből DDD.<br /><br />Mivel nálunk itt Magyarban (Győrben)32 fok van a lakásban, nem is vágyunk másra csak egy kis csorbára, de gondolom ez is úgy jó ha minél nagyobb adagban készül, szóval megyek és felteszem, a husit mindjárt.Tündüshttps://www.blogger.com/profile/00819494614392990952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-17297491103467700252010-07-15T11:57:30.740+03:002010-07-15T11:57:30.740+03:00Szia, Tünde! Nagyon örülök, hogy megtaláltad, amit...Szia, Tünde! Nagyon örülök, hogy megtaláltad, amit kerestél!:)<br /><br />Egészen véletlenül, hétvégén én is Gyergyószentmiklóson voltam, illetve Gyergyóremetén. Ti nem jártatok Remetén a falunapokon? Mert akkor az is meglehet, hoyg ettetek a főztünkből!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-3543070314527122752010-07-14T23:58:04.425+03:002010-07-14T23:58:04.425+03:00Szia!
Na végre megvan!
Tegnap jöttünk meg Erdély...Szia!<br /><br />Na végre megvan!<br /><br />Tegnap jöttünk meg Erdélyből, egész pontosan Gyergyószentmiklósról, a panzióban ettünk erdélyi csorbát, ez a recept hasonlít hozzá legjobban.<br /><br />Hétvégére ezt fogok készíteni.Tündüshttps://www.blogger.com/profile/00819494614392990952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-71945462682185374822009-07-15T15:15:46.656+03:002009-07-15T15:15:46.656+03:00Láttam, hogy itt vagy. :-) Az enyémek - szerencsér...Láttam, hogy itt vagy. :-) Az enyémek - szerencsére egyidőben mindHÁRMAN - alszanak. <br />Hát, ez a gulyás! :-PKatihttps://www.blogger.com/profile/10414807296265119530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-77705110783092972192009-07-15T14:49:53.864+03:002009-07-15T14:49:53.864+03:00Kati, az imént készültek el a fényképek a delikáto...Kati, az imént készültek el a fényképek a delikátomról, csak ost már nem ülhetek többet gép előtt. MA egy kicsit túllőttem a célon.:-$ Mindjárt itt az uram és az a gulyás nem akar magától meglenni.:P:P:P<br />Puszisedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-89427626191723991162009-07-15T14:45:48.847+03:002009-07-15T14:45:48.847+03:00Én is szeretem a paszternákot!!! :-P Sőt, az árát ...Én is szeretem a paszternákot!!! :-P Sőt, az árát is, ugyanis nálunk a petrezselyemnek - a gyökérről beszélek - fele az ára. :-)<br /><br />Bevallok valamit. Remélem, nem nagyon ciki. :-$ <br />Én csak mostanság, a gasztroblogok - nagyrészt a tied - hatására kezdek fűszernövényeket elrakni, itthon készjteni különféle keverékeket. Nagyon tetzsik, viszont. :-)<br />Ebből kifolyólag azonban nem vagyok tisztában azzal, hogy melyik név milyen fűszert takar. Hogy egyáltalán ismerem-e, vettem-e már szárítottan, használtam-e már stb. Így múltkor a tárkonyon lepődtem meg, hogy az az "estragón", most pedig még inkább meglepett az, hogy a lestyánt "magginövénynek" is hívják, lefordítva szlovákra, pedig a "vegetát" dobta ki. És, hogy mondandóm végére érjek :-P, anyu épp a napokban kérdezte, hogy, ha ennyire belejöttem az itthon "fűszereskedésbe", nem kell-e "vegeta-levél", mert a szomszédasszonynak van. Jót röhögtem, hogy miket ki nem találnak az asszonyok. És tessék! Ez a lestyán. Tehát úgy néz ki, szerzek én is lestyánt, és megszárítom/fagyasztom/ecetet/olajat készítek belőle.<br />Köszönöm, drága Edith, a tippeket!<br /><br />És még egy vallomás - ha már így belejöttem :-P - már egy ideje csak azt lesem, hogy leírtad-e a delikát receptedet, mert azt is szívesen készítenék. Most már azonban mátom, hogy "érkezik". :-)<br />Szia!Katihttps://www.blogger.com/profile/10414807296265119530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-1058897134549693222009-07-14T15:05:39.721+03:002009-07-14T15:05:39.721+03:00Szia, Garffyka!
Valóban, lehet paszternákot is has...Szia, Garffyka!<br />Valóban, lehet paszternákot is használni, nagyon szeretem is. De most nem volt (venni sem volt hol, hirtelen) és különben sem sokan ismerik, ezért gondoltam, nem is írom bele. Van, ahol krumplival csinálják borsó és rizs nélkül, de ezt is írtam: sokféleképpen készítik. <br />A lestyánt nagyon szeretem,a férjem kevésbé, de mindig kicselezem valahogy!;)<br />Örülök, hogy benéztél, ha van kedved, gyere máskor is!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-80013914880403899202009-07-14T14:29:26.644+03:002009-07-14T14:29:26.644+03:00Végre valaki, aki nem fél lestyánt használni! :)
I...Végre valaki, aki nem fél lestyánt használni! :)<br />Igazad van, a korpacibere az a moldvai konyha jellegzetessége, noha természetesen átkerült az erdélyi konyhába is.<br />Az ilyen csorba jellegű levesekhez én paszternákot is szoktam tenni a petrezselyem és murok mellett.Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.com