tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post8365802036683952978..comments2024-03-04T19:55:32.005+02:00Comments on Kalandok a konyhában : Fokhagymás-kapros tökfőzeléksedithhttp://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-2946558332481513042009-05-28T10:24:26.530+03:002009-05-28T10:24:26.530+03:00Kata, nagyon várom a tippjeidet, biztosan nagyon f...Kata, nagyon várom a tippjeidet, biztosan nagyon finomak (voltak)!<br />Fokhagymával eddig én sem csináltam, de nekem nagyon ízlett. <br />Szerintem egyszer próbáld ki kicsiben, bár biztos nem fogsz csalódni!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-20159547313593446842009-05-28T10:22:39.121+03:002009-05-28T10:22:39.121+03:00Duende, mit tartogatsz nekem már megint? Szaladok!...Duende, mit tartogatsz nekem már megint? Szaladok!!! :) (Bocs', hyog csak most, de tegnapelőttől Édesanyáméknál voltam a Lányokkal.)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-15551132939923090522009-05-28T09:23:57.624+03:002009-05-28T09:23:57.624+03:00Kati, Örülök, hyog ti is főzitek a salátalevest, é...Kati, Örülök, hyog ti is főzitek a salátalevest, és kíváncsi is vagyok, hoyg hogyan. Meg a tejfölös lepényt is. Érdekes, hoyg a levesek itt és ott nagyon másképp készülnek!!! :D <br /><br />Láttam a placky-dat, a mienkbe viszont nem jár liszt, csak maguk a zöldségek. És úgy töltve, mint ti, még sosem ettem-készítettem, bár biztos, hoyg nagyon finom úgy is! Sőt, még finomabb. Mi viszont nem vagyunk annyira húsosok, ha jól vettem észre, mint ti.:)<br /><br />A fahéj a húsokkal, hidd el, nagyon jól talál. Csak egy ilyen megszokott asszociáció szerintem, hogy a fahéj édes, mivel többnyire édességekhez használjuk. <br />Amúgy ebben a keverékben egyáltalán nem volt kiütköző az íze, mert a többi aromásabb fűszerek, amkből többet is használtam, elnyomták.<br />A kacsahússal kapcsolatos aggályaim csak a nyersebb húsnak szóltak :), különben én nem érzek semmi más ízt rajta, sőt, iylen szempontból nagyon is nyitott vagyok: néhány nappal ezelőtt juhhúsból főztem levest. <br /><br />Látod, nekem az a furcsa, amiket te írsz, de csak mert errefelé talán senki sem úgy szokta: pl. tökfőzelék pörkölttel. Eszembe nem jutna, pedighát mindkettőt szeretem, és biztos együtt is szeretném őket. A férjem mondjuk, nem nagy főzelékes, így az ilyemit főleg akkor készítem, ha ő nincs otthon. Ha mégis, és ilyesmit főzök, ő esetleg kap mellé tükörtojást vagy kolbászt. :)<br />Puszisedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-69454244145874422012009-05-28T01:14:32.862+03:002009-05-28T01:14:32.862+03:00Edit, én is majdnem így főzöm a tökfőzeléket, csak...Edit, én is majdnem így főzöm a tökfőzeléket, csak fokhagymát nem szoktam beletenni, de ha mondod, hogy jó, tán kipróbálom. Egyszer majd beírom, hogy én milyen ízesítésekkel próbálkoztam egyik nyáron... és mind jó volt!Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-6402063311389095282009-05-27T13:19:37.481+03:002009-05-27T13:19:37.481+03:00Nézz be hozzám, légyszi! :)Nézz be hozzám, légyszi! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-59747449465429322062009-05-26T14:42:33.854+03:002009-05-26T14:42:33.854+03:00Jé! Milyen jó, hoyg ti is főztök salátalevest!!! I...Jé! Milyen jó, hoyg ti is főztök salátalevest!!! Igaz, hogy mi szinte teljesen másképp, de a lényeg,hogy akinek mondom, mindenki csodálkozik. És a családon - nem a mostanin :p - kívül szinte senki nme szereti. :s Mi tejfölös lepénnyel esszük. :)<br /><br />A rántotta pedig a mi "plackynkhoz" hasonlít egy kicsit. :)<br /><br />A "ötfűszerbe" fahéj is került, jól olvasom? :o Hűha, az azért - szerintem - elég merész a borssal, meg a fokhagymával...<br />A kacsahússal kapcsolatos "aggályaidat" megértem. Én még átsütve is a régi "tollvánkosok"/"dunyhák" szagát érzem az ízében. :p<br /><br />A tökfőzelék nekem is az egyik kedvencem. Habár fokhagymásan még nem próbáltam. Nálunk pörkölttel eszik. :)Katihttps://www.blogger.com/profile/10414807296265119530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-70040847587856473432009-05-26T09:36:32.943+03:002009-05-26T09:36:32.943+03:00És még kapros is, igaz? Mondtam én, hyog imádom a ...És még kapros is, igaz? Mondtam én, hyog imádom a kaprot!<br /><br />A salátalevest én is van, hoyg kombinálom sóskával, ha éppen sikerül szerezni. Csak ekkor már nem savanyítom, mert eléggé savanyú lesz. Sőt, spenóttal is lehet vegyíteni, vagy akár mindhárom növényből készíteni. Csak a spenótot és a sóskát valamivel később kell beletenni. Emlkészem amúgy a múltkori levesedre és a gyönyörű virágokra!:) MAjd egyszer ezt is kipróbálod, amikor nem megy kárba más hozzávalód!:) <br />Puszisedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1997319966608334432.post-82826038808264008522009-05-26T09:24:48.971+03:002009-05-26T09:24:48.971+03:00Az egyik legkedvencebb ételem a tökfőzelék! :) Ben...Az egyik legkedvencebb ételem a tökfőzelék! :) Benne van nálam a top 10-ben! :)<br /><br />A levesed elmarad ma, rájöttem, hogy otta friss borsó a hűtőmben.<br />És képzeld, arra is rájöttem, hogy készítettem nagyon hasonlót én már, saját kútfőből! A sóskalevesemet polentavirággal. Majdnem detto olyan, mint a salátaleves! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com