2009. március 30., hétfő
Tejfölös csirke
"étteremalakítás"
Csütörtökön rántottát ebédeltünk. Nem volt gáz du. fél 3-ig, Férjecském is hamarabb hazajött, így a csirkecomb vacsorára lett meg. De ez semmit sem rontott rajta, sőt, még ízletesebb lett.
8 db csirkefelsőcombot megtisztítottam, megmostam és bepácoltam. Csak sóval és borssal. Aztán elkészítés előtt tepsibe tettem, pici olajjal meglocsoltam, öntöttem alá 1 dl vizet és alufóliával lefedve megpároltam. Végül levettem az alufóliát és a húsokra öntöttem 2 dl fűszeres (só, bors, pirospaprika) tejfölt. Ezután megszórtam egy kicsi prézlivel is őket és mentek vissza a sütőbe még 10-15 percre. Isteniek lettek a húsok és isteni lett a mártás körülöttük. Mivel én amúgysem eszem semmi köretet most a húsok mellé, a család többi része sem kap. Nekik sem árt, ha nem esznek fehérjét szénhidráttal, keményítővel. Savanyú uborka volt mellé. :)
MMMMmmmm ez jol néz ki :)
VálaszTörlés