Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2022. december 2., péntek

Mézeskalács - rögtön puha és az is marad

›
A képen az anyósom által 9 évvel ezelőtt készített mézesek vannak. A recept és a leírás megtalálható életem első és eddig utolsó gasztrov...
2022. október 19., szerda

14 múltam éppen 😁

›
Ma lett 14 éves a blogom. Az utóbbi időben elhanyagoltam, és nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben újra rendszeresen írnék bele. De azért jól...
2 megjegyzés:
2022. március 26., szombat

Almás tészta dióval

›
Almás tészta dióval Csak az egyszerű, hagyományos almás pite felturbózva némi őrölt dióval. Merőben más távlatok, mégis.😉🤗 Hozzávalók: ...
3 megjegyzés:
2022. március 12., szombat

Pizza és a visszatérés

›
Pontosan egy éve posztoltam bejegyzést utoljára. Eleinte valahogy elmaradt időhiány miatt, majd kezdtem kapni a bloggertől olyan értesítések...
5 megjegyzés:
2021. március 12., péntek

Zöldségfasírt - gyorsan

›
Sokáig gondolkodtam anno, hogy melyik is az az étel, amit kedvencemnek mondhatnék. És sokáig nem tudtam válaszolni rá. Aztán egyszercsak be...
7 megjegyzés:
2021. február 14., vasárnap

Eszterházy-torta sedith módra

›
  Előrebocsátom: imádom a diós süteményeket, de nem szeretem a hagyományos vajas krémeket. Persze, finomak, de nekem túl tömények, zsírosak,...
1 megjegyzés:
2021. január 25., hétfő

Narancsos-diós sárgarépatorta

›
  Narancsos-diós sárgarépatorta Hozzávalók (18 cm-es formához):  5 tojás, 15 dkg xilit (vagy cukor), 2 tasak Bourbon vaníliás xilit (vagy cu...
1 megjegyzés:
2021. január 17., vasárnap

Kávé- és diókrémes kehely

›
  A recept: 5 dkg őrölt kávét leforrázunk 5-6 dl tejjel, félretesszük kb. fél órára, majd leszűrjük. Miután leszűrtük, hozzáadunk 2 tasak ...
2020. december 31., csütörtök

Hústekercs hálóban

›
  Hústekercs hálóban   Hozzávalók: 1 sertés- vagy bárányháló, 60 dkg vegyes darált hús (nálam pulyka, marha és disznó volt), 10 dkg fris...
2 megjegyzés:
2020. december 29., kedd

Karácsonyi fatörzs

›
  Ünnepi fatörzs, Salade de boeuf - avagy Böffsaláta Ez most tulajdonképpen nem is recept lesz, inkább csak egy ötlet a tálaláshoz, hiszen b...
2020. december 28., hétfő

Pulykatekercs kétféleképpen

›
Minden ünnepkor próbálok olyan ételeket készíteni, amelyek kiadósak, hogy több ideig tartsanak, és ne is kelljen "spórolni" velük....
2 megjegyzés:
2020. december 27., vasárnap

Adventikoszorú-előétel

›
Az adventikoszorú-előétel képét egyszer régebb a Pinterest-en láttam meg, és amikor a lányom kitalálta, hogy a fasírtokból, koktélparadicsom...
2 megjegyzés:
2020. december 9., szerda

Karamelles diólikőr

›
Közeledik az ünnep, és ha valami igazán finomat innátok, akkor elkészíthetitek az alábbi diólikőrt. Ha most összeállítjátok, karácsonyra jól...
2020. november 28., szombat

Csülkös pacalpörkölt

›
Ez az az étel, amiről álmomban sem hittem volna, hogy valaha meg fogom enni. És mégis. Talán mégsem akkora butaság a mondás: Soha ne mond az...
2 megjegyzés:
2020. november 2., hétfő

Zöld turmix

›
 A vitaminpótlás mindig fontos. Próbáljuk meg a szezonális alapanyagokat használni: nálunk éppen most nő a másodvetés-saláta, a spenót meg a...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.