A zöldségekből eredetileg egy tejszínes ragut szerettem volna készíteni, de végül "leálltam". A Csajok könnyebben tudták így fogyasztani; Kicsikém kézzel-lábbal-kanállal ette. Igaz, hogy szósz nem volt, de a rizsszemek úgyis megtöltötték az egész konyhát!:) Hála Duendének, hogy megtanított pergős rizst főzni!!!:D:D:D
Szóval, egyszerű az étel, szinte már nem is recept. 3 murkot (sárgarépát) meghámoztam, kb. 3-4 centis darabokra, majd ügyes kis hasábokra vágtam és kevés olajon pirítani-párolni kezdtem. Közben meghámoztam másfél hagymát (felét valami másra használtam el, az is jön mindjárt), az egész példányt félbevágtam, majd rusztikus félcentis csíkokra szeltem és rádobtama répára. A félhagymát is, csak azt már nem kellett félbevágni!:D Két szép zsenge tököt jól-jól megmostam, levágtam a két végét, majd a répához hasonlóan kb. 3-4 centi hosszú és fél-félcenti vastag hasábokra daraboltam. Ez is ment a többi zöldség mellé és óvatosan összekavartam. Tulajdonképpen továbbra is szinte folyamatosan kavargattam, hogy egyenletesen puhuljanak, hiszen 10-15 perc alatt már késznek is kell lennie. Nem szabad szétfőzni, a tökök is egészben kell, hogy maradjank, éppen ezért kell kezdeni a répával, aminek valamivel több időre van szüksége, hogy megpuhuljon, de még roppanós legyen. Megsóztam és borssal szórtam meg és ... kész. Főtt rizzsel tálaltam. Mellé sózott uborkát ettünk. 90 napos diétában keményítőnapra kitűnő fogás!
EK - 2010/10
Ez Manó:
Tejszínesen úgy készült volna, hogy ezután megszórom 1 kanál liszttel és felöntm tejszínnel. Esetleg még 1-2 kanál tejföllel savanyítottam volna. Jaj, és valamilyen zöldfűszer jött volna rá. Aki szereti, az készítse kakukkfűvel, szerintem azzal nagyon finom. Nekem most nem volt, különben tejszín nélkül is megszórtam volna vele!
Gusztusos!
VálaszTörlés:))))))
VálaszTörlésManó nagyon édes! :)))
Hívlak játszani, nézz be hozzám!
VálaszTörlésKöszönöm, Lányok!:)
VálaszTörlés