2009. november 23., hétfő

Villámgyors téli rizssaláta



Vagy nevezhetjük akár csalamádés rizsnek is. Tizenöt-húsz perc alatt elkészül, ennyi idő kell a rizs fővéséhez.

Elkészítés:
2 személyre másfél csészényi rizset számítok. Egy edényben olajat hevítek (2-3 kanálnyit), rádobom a rizset, jól átforgatom-forrósítom, majd felöntöm 3 csésze vízzel. Megsózom. Közepes lángon hagyom felforrni. Ha felforrt, minimumra veszem a lángot és lefedem. Ettől kezdve már nem kavargatom, kb. 10 percet hagyom így főni, majd további pár percig hagyom "pihenni" fedő alatt láng nélkül. Ekkorra beissza az összes vizet és gyönyörű pergősnek kell lennie. Duendétől tanultam ezt, a dicséret és köszönet őt illeti. :)

Ezután már semmi más teendőnk nincs, mint összekeverni a párolt rizset néhány kanálnyi csalamádéval és már ehető is. Persze, csalamádé helyett bármilyen savanyúkáposztás savanyúság jó hozzá, illetve maga a csíkokra vágott savanyú káposzta is. Nyáron ugyanígy, friss zöldségekkel készülhet. Bármelyik változata ehető a szétválasztó diéták zöldség-, illetve tésztanapján.

9 megjegyzés:

  1. Mekkora ötlet! Tényleg, egy téli saláta. Szerintem ez hidegen is finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Szép lett az ünnepi ruha is :D

    VálaszTörlés
  3. Hoppá, már karácsony van nálad is!:))))

    VálaszTörlés
  4. Duende, :-D.

    Wise Lady, tényleg finom hidegen is. Délben langyosan ettem, este pedig a maradékot hidegen (ettem volna, ha a csajok el nem ették volna előlem:P)
    Köszönöm és köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam és amennyire egyszerü, épp annyira finom is. Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  7. Dulmina, örülök, hogy ízlett!:)

    VálaszTörlés