2009. december 7., hétfő

Céklaleves



Hozzávalók:
1 húsos disznócsont, 1 kisebb cékla, 4 közepes murok/sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 marék rizs, só, almaecet.

Elkészítés:
A disznócsontot odatesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor már majdnem puha, beletesszük a lereszelt céklát, a sárgarépát, a felkockázott petrezselyemgyökeret és a csíkokra vágott hagymát. Kb 10 perc után mehet bele e rizs is, illetve az áttört fokhagyma. Sóval és ecettel ízesítjük. Kitűnő leves!!! Férjecském viccelődött a leves rovására, amikor meglátta, de úgy bekanalazta az egészet, hogy jobb se kellett!!! Húgocskám is megdicsérte! Különben meg kész színterápia!:)
Megjegyzés: Nekem nagyon sok sót kellett beletenni, hogy jó legyen az íze, mindenki kísérletezze ki magának!
Májasos-sajtos fonott muffinzsemlével (rövidesen) és Alíz-féle tormás savanyúsággal ettük.

EK - 2010/2

7 megjegyzés:

  1. Itt is céklaleves?? hi-hi :)

    VálaszTörlés
  2. Nahát micsoda leves! Ez nagyon jó lehetett. A képek is egyre csak fokozódnak :D

    VálaszTörlés
  3. Ancsika, igen! A tied is nagyon izgalmas, írtam már hozzá!:)

    Wise Lady, tényleg finom volt! Köszi, azért rájöttem, hogy csak egy picivel több odafigyelés is elég valamennyi javuláshoz: pl. hoyg előveszem az állványt (ha már van) és arról kattintok. Jó, hogy olvastam nálad, mert amúgy ott porosodott a szekrény mögött, férjem hiába mondta már sokszor, hoyg szedjem elő. És pici türelmet is igyekszem tanulni, pl. az este sütött aprósütiket még nem fotóztam le, megvártam a nappalt velük!;):)

    VálaszTörlés
  4. Edith,
    valóban kész színterápia-gyönyörű bíbor színű cékla, csodás!
    Láttam, tegnap többeknél is "céklanap "volt...Nagyon finom lehet, engem kicsit a borscs -ra emlékeztet, nem?
    Egy ideig én is állvánnyal fotóztam, jó segítség valóban!! És az benne a klassz, az ember lánya napról-napra tanul valamit, szépen bele lehet ebbe is jönni! Te is ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  5. Áááá, itt a céklaleveskéd! :) Istenien néz ki Edith! Szuper a leves is, a fotó is!
    A zsömikéd is nagyon izgalmas!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet! Egyszer lehet veszem a bátorságot és kipróbálom, no nem azért mert én félnék tőle, hanem mert a nálunk sem okozna osztatlan lelkesedést.

    VálaszTörlés
  7. Trin, nem tudom pontosan, hoygan készül az orosz borscs, de valóban, valami hasonló lehet. Cékla, mindenesetre, van benne!:D

    Duende, most már fenn van a zsemle is!:) Amúgy, köszi. :)

    Kiskukta, csak rajta, sőt, kicsiben, hogy a többiek méginkább megkívánják! És ha látják, hoyg rögtön kimaradnak belőle, annál inkább kell majd!:)

    VálaszTörlés