2010. január 9., szombat

Paradicsomos gomba



Már van a blogomon egy paradicsomos gomba-recept, de ezúttal sokkal egyszerűbben készült és főleg sokkal gyorsabban.

Hozzávalók: 1 hagyma, kb. 60-70 dkg nem túl nagy gomba, 3-4 ek. paradicsompüré, só, bors, pici cukor, olaj

Elkészítés: Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat és megfonynasztottam rajta a félbe, majd csíkokra vágott hagymát. Felengedtem pár csepp vízzel, hogy amíg a gomba levet ereszt, nehogy megégjen, majd rádobtam a folyó víz alatt gyorsan átmosott gombafejeket. Átforgattam a hagymás olajon, majd néha kavargatva, megpároltam őket. Fedő nélkül történt mindez, hogy a kiengedett leve minél hamarabb leredukálódjon. Végül besűrítettem a paradicsompürével, sóztam, borsoztam, cukroztam és még forraltam pár percig. Hidegen került az asztalra, férjem kedvenceként.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, én még nem ettem, csak svédgombát.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis recept, igaz paradicsommal még soha nem készítettem gombát. Feltétlen kipróbálom.

    VálaszTörlés