2010. január 9., szombat
Paradicsomos gomba
Már van a blogomon egy paradicsomos gomba-recept, de ezúttal sokkal egyszerűbben készült és főleg sokkal gyorsabban.
Hozzávalók: 1 hagyma, kb. 60-70 dkg nem túl nagy gomba, 3-4 ek. paradicsompüré, só, bors, pici cukor, olaj
Elkészítés: Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat és megfonynasztottam rajta a félbe, majd csíkokra vágott hagymát. Felengedtem pár csepp vízzel, hogy amíg a gomba levet ereszt, nehogy megégjen, majd rádobtam a folyó víz alatt gyorsan átmosott gombafejeket. Átforgattam a hagymás olajon, majd néha kavargatva, megpároltam őket. Fedő nélkül történt mindez, hogy a kiengedett leve minél hamarabb leredukálódjon. Végül besűrítettem a paradicsompürével, sóztam, borsoztam, cukroztam és még forraltam pár percig. Hidegen került az asztalra, férjem kedvenceként.
Érdekes, én még nem ettem, csak svédgombát.
VálaszTörlésNagyon jó kis recept, igaz paradicsommal még soha nem készítettem gombát. Feltétlen kipróbálom.
VálaszTörlés