2010. március 1., hétfő

Fetával-sajttal töltött sült krumpli



Már régen ettük vacsorára. Ottisnál láttam meg és azonnyomban megkívántam. Kicsit másabb lett, adaptáltam az itthon fellelhető hozzávalókhoz. Nem írok receptet, csak menetet. Mindenesetre, személyenként lehet 3-4 közepes krumplit számítani, nyugodtan, nagyon eteti magát!:)

A krumplikat jól megmostam-sikáltam, alufóliába csomagoltam és forró sütőben megsütöttem. amikor készen voltak, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem egy fetából, sonkadarabokból, reszelt sajtból, petrezselyemzöldből és tejfölből készült krémmel. A sütőben még 10-15 percig sütöttem. Fokhagymás tejföllel ettük.

Következő alkalommal meghámozom a krumplit, mert nálunk nem volt annyira nyerő a héjastól evés, és eléggé körülményes volt így a hámozása.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem!!!
    Készítsek holnap? ;-)
    Remélem, a többiek is szeretni fogják. Anyu szokott ilyet ugyanis, én még nem csináltam.

    VálaszTörlés
  2. Persze, hogy készíts, Kati!:)
    Olyasmit használj bele, amit amúgyis szeretnek, úgy nem lehet gond vele!:)

    VálaszTörlés
  3. Elindult a receptáradat :)
    Miért alufóliázod be a krumplit?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták, szeretem az ilyen krumplis ételeket!!
    Szuper dolgokat találtam itt a blogodban, gratulálok!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek!:)
    WL, hamarabb megsülnek és egyenletesebben. legalábbis az én sütőmben az aljuk nagyon megsül, megég, ha nem fóliázom be.

    LiliBazsa, örülök, hogy idetévedtél! Nézz körül máskor is, hátha találsz magatoknak valókat!:)

    VálaszTörlés