2010. március 1., hétfő
Fetával-sajttal töltött sült krumpli
Már régen ettük vacsorára. Ottisnál láttam meg és azonnyomban megkívántam. Kicsit másabb lett, adaptáltam az itthon fellelhető hozzávalókhoz. Nem írok receptet, csak menetet. Mindenesetre, személyenként lehet 3-4 közepes krumplit számítani, nyugodtan, nagyon eteti magát!:)
A krumplikat jól megmostam-sikáltam, alufóliába csomagoltam és forró sütőben megsütöttem. amikor készen voltak, kivájtam a belsejüket és megtöltöttem egy fetából, sonkadarabokból, reszelt sajtból, petrezselyemzöldből és tejfölből készült krémmel. A sütőben még 10-15 percig sütöttem. Fokhagymás tejföllel ettük.
Következő alkalommal meghámozom a krumplit, mert nálunk nem volt annyira nyerő a héjastól evés, és eléggé körülményes volt így a hámozása.
Nagyon szeretem!!!
VálaszTörlésKészítsek holnap? ;-)
Remélem, a többiek is szeretni fogják. Anyu szokott ilyet ugyanis, én még nem csináltam.
Persze, hogy készíts, Kati!:)
VálaszTörlésOlyasmit használj bele, amit amúgyis szeretnek, úgy nem lehet gond vele!:)
Elindult a receptáradat :)
VálaszTörlésMiért alufóliázod be a krumplit?
Nagyon jól néznek ki .-)
VálaszTörlésNagyon guszták, szeretem az ilyen krumplis ételeket!!
VálaszTörlésSzuper dolgokat találtam itt a blogodban, gratulálok!!
Köszönöm mindenkinek!:)
VálaszTörlésWL, hamarabb megsülnek és egyenletesebben. legalábbis az én sütőmben az aljuk nagyon megsül, megég, ha nem fóliázom be.
LiliBazsa, örülök, hogy idetévedtél! Nézz körül máskor is, hátha találsz magatoknak valókat!:)