2010. március 12., péntek

Majonézes bab


Nincs, amit készíteni reggelire, vacsorára? Unjátok a melegszendvicset, a virslit, tükörtojást és a pirítóst? De akad egy babkonzerv a kamrában? Hát akkor nosza, egy szokatlanabb, de annál finomabb kencét készíteni: majonézes babot! Vagy majonézes paszulyt!

Hozzávalók:
2 babkonzerv vagy 30-40 dkg főtt paszuly, 1 tojás, 1 kiskanál mustár, 1,5-2 dl olaj, 1-2 cikk fokhagyma, egy csipetnyi ecetes tárkony, só, citromlé vagy tárkonyecet.
Elkészítése:
A babot botmixerrel pürésítjük vagy ledaráljuk. A tojásból a mustárral, sóval és olajjal majonézt készítünk, majd összekeverjük a paszulypürével. Ízlés szerinti fokhagymát áttörünk, a tárkonyt apróra vágjuk és a kencéhez adjuk. Sózzuk, illetve citromlével ízesítjük, de legjobb tárkonyecettel pikánssá tenni. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Egy csésze forró tea kíséretében remek reggeli vagy vacsora.

EK - 2010/3

11 megjegyzés:

  1. Honnan tudtad, hogy kifogytam a vacsora-ötletből? ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletet adtál, most jutott eszembe hogy van egy babkonzervem amiről már el is feledkeztem.:)

    VálaszTörlés
  3. Benezhetsz ujbol az iri-klub -ba

    VálaszTörlés
  4. De ügyes vagy. Én még ilyenről nem hallottam, de feltétlenül ki kell próbáljam. De kár, hogy nem vagyok otthon egy kis kóstoló jól jönne :)

    VálaszTörlés
  5. És ez a recept megjelent az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában is - ha jól emlékszem. :))) Nagyon finom, igaz én kicsit másképp fűszerezem, de nálam a bab minden változatban jöhet.

    VálaszTörlés
  6. Ez valami fantasztikus ötlet. Este ki is próbálom ;)

    VálaszTörlés
  7. Ez annyira szuper, még nem is hallottam ilyesmiről!!!Tuti megkóstoljuk!!
    Majd nézz át hozzám!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon klassz! Ki fogom próbálni alkalomadtán!

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Köszi mindenkinek! Talán furcsának tűnhet a párosítás, de nagyon finom a végeredmény. Sőt, a ha a férjem si megeszi, akkor nem lehet baj vele. :D:D:D

    VálaszTörlés
  10. Amugy epp tegnap beszeltuk anyosommal,hogy milyen finom a majonezes paszuly!Mondjuk a tarkonyos verziot nem ismerem,de nem csoda,mert nem vagyok barat a tarkonnyal:P En is elkeszitem hamarosan!
    Mellesleg a kiflibe toltott szendvicskrem is nagyon "szurja" a szemem:))

    VálaszTörlés