2010. április 7., szerda

Tavaszi szendvics



Már azóta birizgálja a fantáziámat, mióta megláttam Biankánál. Elképzeltem az ízét a számban és meg is kívántam. No, de a megvalósítása mindig váratott magára, mígnem egyszer - más ötlet híján és a hozzávalók megléte által - mégiscsak eljött az ideje. Picikét módosítottam csak rajta, mintegy egyesítve a nemrég kipróbált szendvicskrémmel, de biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem vált kárára! A férjem kommentárja hozzá: hát, ez a finom tavaszi íz benne, mindent megér. Pedig csak ezután árultam el, hogy pontosan ilyen néven találtam!:)

Tavaszi szendvicskrém
Hozzávalók: 15 dkg párizsi, 20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 2-3 evőkanál lágyabb margarin vagy vaj, 1 kisebb kígyóuborka, 5 db. hónapos retek, 2 (vagy több) szál újhagyma, só, bors ízlés szerint.
Elkészítés: A margarin és a sajt kivételével a hozzávalókat aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. A sajtot finomra reszeljük és a margarinnal együtt végül hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Ízlés szerint fűszerezzük és jól kikavarjuk. Kenyérszeletekre kenjük és sütőben addig sütjük, amíg a tetején a krém jól megolvad, a kenyérszeletek alja pedig jó ropogós lesz (kb. 10 perc). Isteni!

TAV. BŐS. - 2011.

2 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ ez isteni lehet krémes formában, majd ki fogom próbálni, mert nálunk nagy kedvenc a melegszendvics. Nagyon guszta lett.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos. Azt hiszem, én is elkészítem egyik nap vacsorára.

    VálaszTörlés