2010. május 28., péntek

Gyümölcsszószos palacsinta


Hozzávalók:
15-20 db hígpalacsinta (recept pl. ITT ), 20-25 dkg piros gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, meggy vagyesen), cukor ízlés szerint, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A palacsintákat megsütjük. A gyümölcsöt 1-2 kanál cukorral és 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és pár percig forraljuk. Eztán botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá még néhány kanál vizet, ízlés szerint édesítjük, ha még kell, és beforraljuk mártás sűrűségűre. Mindegyik palacsintára csepegtetünk a szószból 1-2 kanálnyit, négybehajtjuk, lecsepegtetjük még kevés szósszal és megszórjuk porcukorral. Gyors, finom desszert, és, természetesen, fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni.

3 megjegyzés: