
Túrókrémes tekercsek
Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 25 dkg tehéntúró, 2 dkg lágy vaj, 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg fél teáskanál apróra vágott kapor
Elkészítése: A túrót villával szétnyomjuk és a vajjal habosra keverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból félperces majonézt készítünk, amiből 2 púpozott evőkanálnyit a vajas-túrós keverékhez adunk (A többit felhasználjuk valami máshoz.). Beletesszük az áttört fokhagymát, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük és újra habosra keverjük. Az uborkákat hosszanti irányban vékonyra szeleteljük (hámozóval vagy sajtszeletelővel tökéletesen kivitelezhető), picit sózzuk, megkenjük túrós keverékkel és lazán feltekerjük. Ha esetleg ki akarnának bomlani a tekercsek, a végüket meg lehet tűzni egy fél fogpiszkálóval.
EK - 2010/4
hű remek, nagyon gusztán néznek ki
VálaszTörlésEdith!
VálaszTörlésEz olyan gyönyörű!!! Már a szemnek is élvezet, és hát, a leírás alapján, az ízlelőbimbóknak is jut a gyönyörből rendesen!!!
Szilvi
Nagyon tetszik a recepted! húúú muszáj lesz kipróbálnom :)
VálaszTörlésAz ötlet is csodás és a tálalás is. Annyira szép... :))
VálaszTörlésNagyon nagyon guszta!!!
VálaszTörlésEnnivaló!!! Guszta, guszta, guszta!
VálaszTörlés- és hát, igen, képzeld el nem vettem észre hogy kifőtt a 3 példányszám, csak amikor a blogodon írtad.
CSak így tovább!
(Érdemes lenne kiadni nyomtatott formátumban is!!!)
Gyönyörű ez a tál!
VálaszTörlésOlyan jól néz ki, egészen megéheztem tőle :)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!:)
VálaszTörlésAnna, fizeted a kiadási költségeket? Mert nyélbeüthető lehetne a dolgo!:D:D:D
Drága Edith, ha kiadó lennék BIZTOSAN magamravállalnám.
VálaszTörlésHú, ez nagyon jól néz ki, asszem én is kivitelek majd valami hasonlót :)
VálaszTörlésAnna, egyszer talán akad valaki, aki "fantáziát" lát a dologban!:)
VálaszTörlésLorien, csak rajta!:)
Nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-)
VálaszTörlés