Csak úgy olvasgattam az Erdélyi konyha legfrissebb, májusi számát, amikor megakadt a szemem Edó Túrós szendvicskrémén. És, bár végül nem pontosan úgy készítettem, ahogyan le volt írva, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem volt itthon minden hozzávalóból, azért, úgy gondolom, egy nagyon finom és ugyanolyan egészséges kence lett a végeredmény.:)
Túrókrém
Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró vagy házi
krémtúró, 5 dkg lágy vaj, 1 közepes sárgarépa, 2 kisebb alma, 1
közepes lila hagyma fele vagy 2 szál újhagyma, 1 teáskanál mustár, só, bors, 1 evőkanálnyi
apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg tejföl vagy joghurt a lazításhoz.
Elkészítése: A túrót
villával vagy botmixerrel összetörjük, majd habosra kavarjuk a puha vajjal,
illetve ha szükséges, a tejföllel vagy joghurttal. Ezután beletesszük a finomra
reszelt sárgarépát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát, az apróra vágott
lila hagymát és a petrezselyemzöldet. Elkeverjük benne a mustárt is, majd sóval
és ízlés szerinti borssal ízesítjük.
Tipp: Aki hozzájut nyers házi
tejhez, elkészítheti magának a krém alapjául szolgáló krémtúrót úgy, hogy a
tejet megalvasztja, majd csak egyszerűen vászonzacskóba vagy gézdarabba önti,
és néhány órán át hagyja lecsepegni. Az így készített krémtúró hidegen
használható csupán, mert hevítésre folyóssá válik.
NÚ - 2018/nov.
Ez nagyon finomnak hangzik!
VálaszTörlésMint mindig nagyn kreativ!
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésGuszta, finom lehet
VálaszTörlésMég van belőle, kit kínálhatok meg? .....
VálaszTörlésMilyen kár, így kénytelen vagyok menni és megenni.:P:)