Régen szerettem volna elkészíteni, ott figyelt állandóan rám a "Kedvenc receptjeim" mappafüzet egyik előételes oldalán. És egyszer már elkészítettem, de nem itthon és akkor nm készült fotó róla. Most sem valami ki tudja mi a fénykép, mert már este volt, de a lényeg látszik rajta!
Nagyon egyszerű étel, és nagyon ygors is. A több időt az veszi fel, hogy kikaparjuk a paradicsomok belsejét, a többi már gyerekjáték.:)
Kukoricával töltött paradicsom
Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 tojásból félperces majonéz, citromlé, só, bors - akinek kell, 8 közepes méretű, kerek paradicsom.
Elkészítés:
A kukoricakonzervet leszűrjük. A paradicsomokat megmossuk, vágunk nekik egy kis kalapkát és kikaparjuk a belsejüket. Papírtörlőre helyezzük üregükkel lefelé, hogy jól lecsepegjen a levük. Egy pohárba beletesszük a majonéz hozzávalóit (tojás, mustár, só, citromlé, olaj) és botmixerrel felverjük. Bővebb leírás ITT. A kukoricát és a majonézt összekavarjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, savanyítjuk, majd beletöltjük a kivájt paradicsomokba. A kalapkákat visszahelyezzük és már tálalható is. A majonéz (nem) sóssága függvényében, a paradicsomok belsejét is megszórhatjuk kevés sóval.
Szétválasztós diétában a zöldség- és tésztanapon ehető.
EGÉSZS: - 2013.
Egyszerű és nagyszerű:)És naggggyon guszta!
VálaszTörlésImádnivaló, nem bírnék ellenállni
VálaszTörlésRendkívül mutatós és büféasztalra is ideális.
VálaszTörlésKöszi szépen, lányok!:)
VálaszTörlés