2010. augusztus 27., péntek
Juhtúrós padlizsántallérok, avagy Főzzünk az Erdélyi konyhából
Ottis nem ezt a nevet adta az ételének, ami megjelent az augusztusi Erdélyi konyhában, de már elfelejtettem a nevét, és most a lap sincs előttem. De nem is lényeges, minek hívjuk, a lényeg az, hogy nagyon finom. Persze, annak, aki szereti a padlizsánt és, tulajdonképpen, a lecsót. Az én férjem nem lecsós, de érdekes módon, a tavaly készített zöldséges rakottast nagyon szerette. Éppen azért csodálkoztam, hogy a mostani, ízben arra nagyon hasonlító ételnek picit húzta a száját. De ez sem lényeges, gondolhattam volna, hogy így lesz. Nekem és a lányoknak nagyon ízlett. Ők viszont meghagyták a padlizsán héját...:)
Ottis receptjétől, ami igazából az Édesanyja receptje, nem igazán tértem el, csupán felére csökkentettem a mennyiségeket. Bár, a túrót, bizony, nem csökkentettem! De így is jókora adag lett belőle! Én önmagában ettem, a család szalonnás zsengebabfőzeléket is kapott mellé.
P.S.: Közben emlékeztetnélek benneteket arra is, hogy a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát kiírási határidejének lejártáig alig néhány nap maradt hátra. Ha erdélyi vagy, illetve Erdélyhez bármilyen szállal kötődsz, itt az ideje, hogy megfontold az ajánlatunkat és akkor év végén Te is meglepheted szeretteidet egy olyan kalendáriummal, amiben a Te receptjeid is benne vannak.
Nagyon finom és igazán guszta lett
VálaszTörlésHát ha kihagyom a padlizsánt (és mondjuk cikkinivel helyettesítem) akkor már nagyon a kedvenek való étel lenne :) ki is próbálom :).
VálaszTörlésHát igen a lecsó is és a sült padlizsán is megosztja az embereket. Nálunk ez nagyon érdekes, sem a lecsót sem a padlizsánt más formában nem eszik meg, de ezt a kaját szeretik.Valószínű azért mert anyukám is gyakran készíti nyáron.Én személy szerint nagyon szeretem :-)
VálaszTörlésNa nem jól írtam a padlizsánt sütve nem szeretik,de majonézesen imádják..
VálaszTörlésBianka, kipróbáltad már?
VálaszTörlésAmi, szerintem tökkel, cukkinival is nagyon finom lehet.
Otti, nálam sincsenek oda más padlizsánnal készült ételért, de azért el-elfogynak!:)