A recept a Kifőztük februári számában jelent meg. Nagyon finom és kiadós téli étel, érdemes kipróbálni még hamarjában, amíg lehet hozzá céklát találni. A Kifőztük 2-es, februári száma letölthető ingyenesen ITT, regisztráció és/vagy belépés után.
Csirkecombok gyümölcsös céklaágyon
Nincs is ennél egyszerűbb étel: csak gyorsan beleteszünk mindent egy tepsibe, a sütő pedig végzi a dolgát. Hétköznapra, vasárnapra, vendégváráskor egyaránt jól jöhet, nem kell órákat bíbelődnünk vele, a tényleges munka kb. 20 perc. Lehet további körettel – pl. szalmakrumplival, krumplipürével vagy párolt rizzsel – tálalni, azok nélkül viszont kitűnő fogás a szétválasztó diéták húsnapján.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db felső csirkecomb vagy 4 egész comb
1 közepes cékla
2 lila hagyma
2 birsalma vagy alma
1 citrom
1 fej fokhagyma
só
bors
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól, megmossuk és papírtörlővel felitatjuk róluk a vizet. Mindegyiket megszórjuk sóval és borssal, majd félretesszük. A céklát megmossuk, meghámozzuk, majd félbe, illetve vékony cikkekre vágjuk. A birsalmát kicsumázzuk és szintén cikkekre vágjuk, a hagymát megtisztíjuk, elfelezzük és felszeleteljük, a citromot pedig forró víz alatt megsikáljuk és héjastól vékony gerezdekre vágjuk. A zöldség-gyümölcsöket egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és lazán összeforgatjuk. Ezután tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük őket, ráhelyezzük a combokat, szétszórjuk rajta a szétszedett fokhagymafejet, aláöntünk 2-3 dl vizet, alufóliával lefedjük és forró sütőben kb. 1 órát pároljuk-sütjük. Az utolsó 5-10 percben levehetjük róla a fóliát, hogy a húsok szépen megpiruljanak.
Nagyon finom összeállítás
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom...én meg nagyon éhes vagyok :)
VálaszTörlésNagy kedvencem a cékla. Boldoggá tesz, hogy egyre több recept készül vele. Hajrá Cékla! Hajrá Edit
VálaszTörlésFoodafok, éppen azon vagyok, hogy kitörjek a tormás-köményes céklasaláta bűvköréből, ami az egyedüli céklás étel, amit errefelé készíteni szoktak belőle.:)
VálaszTörlés