Gyors ebéd. Finom ebéd, egészséges ebéd és nem utolsó sorban szép ebéd. Pont jó egy borongós-esős-sáros napon. Most itt nem ilyen az idő, hanem hétágra süt a nap és ezerrel fúj a szél, no meg a nadrág a seggedelmedhez fagy, ha kimész, nem is most ettük (hanem pont karácsony valamelyik napján), de ilyesmit készülök "gyártani" vacsorára.
Rántott szelet mexikói zöldségekkel
Hozzávalók: 1 csirkemell kicsontozva, fűszerek ízlés szerint, 3 tojás, liszt, tej, olaj, kb. 40 dkg mexikói zöldség, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük és befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 10-15 dkg lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintaszerű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket lisztbe és a masszába forgatjuk és a forró olajban aranysárgára sütjük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket és addig pároljuk saját levében, néha megkevergetve, amíg roppanós-puha nem lesz. Picit sózzuk és már tálaljuk is a hússal együtt.
Húsnapon fogyasztható.
KAL - 2012
Én ilyen "színeset" brokkoliból és répából szoktam és imááádom! Éhes is lettem. :))
VálaszTörlésKérek. Mindenből. Színes ebédkéből (még csak levest ettünk), napsütésből.
VálaszTörlésItt rettenet szél fújt egész délelőtt, sokáig havaseső esett (vízszintesben az erős szél miatt), most meg ha kinézek az ablakon, alig látok: a szél úgy kavarja a havat, a lányok mindjárt ki is jelentik, megjött a tornádó.
Csipet, mikor mi akad a fagyóban. A répa-brokkoli sem rossz!:)
VálaszTörlésÉva, képzeld, a hús felét ma mustáros szeletnek sütöttem meg. Isteni zamata volt és puha lett (végülis ma disznókarajból készítettem), mint a csirkemell!:)
És a napsütés csak álca volt, mert különben viharosan fújt a szél, most talán méginkább rázendített és iszonyatosan hideg van. Délelőtt még csorgott az eső, aztán átváltott darába, végül elállt teljesen. Most meg már minden befagyott.
na, mustáros szelet ízt kezdek érezni a számban. ugye, milyen finom.
VálaszTörlésNagyon mutatós ebédetek volt, és milyen finom!! Nálunk is sokszor kerül a tányérra. Én a palacsintamasszába még sajtot is szoktam reszelni, próbáld ki úgy is nagyon finom.:)
VálaszTörlésÍgy ahogy van jöhet
VálaszTörlésSzemet gyönyörködtető párosítás:)
VálaszTörlésTényleg nagyon egészséges és nagyon finom!:-)
VálaszTörlésNagyon gusztusos étel, a tálalás pedig szuper! Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! :)
VálaszTörlésNévtelen, köszönöm. :)
VálaszTörlés