Mostanában, ha pizzát eszem, ilyen és ehhez hasonlóakat készítek. A család többi része vagy kap rá húsfélét is, vagy nem.
Pizzatésztaként most már a gép használati utasításában talált receptet használom: tökéletes. Igaz, hogy nekünk kicsit sok, de le szoktam fagyasztani.
Hozzávalók: 1 teáskanál száraz élesztő, 45 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 evőkanál olaj, 240 ml víz.
A hozzávalókat a leírt sorrendben belepakolom a gépbe, elindítom a pizzaprogramot és 45 perc múlva kiveszem.
A pizzákra pedig azt használok, ami éppenséggel van, vagy éppenséggel kedvem tartja. Általában fagyasztott zöldségekből készítem, kb. 40 dkg-ból. A zöldségeket egy serpenyőbe borítom (olaj nélkül) és saját levükben kb. 10-15 percig párolom. Ez nagyon jó módszer, mert elkerülhetjük azt, hogy valamelyik ne puhuljon meg csak a sütőben.
A pizzatésztát kinyújtom sütőpapíros tepsiben (csak kézzel nyújtogatom-húzogatom) és kb. 10 perc alatt elősütöm. Ezután megkenem pizzaszósszal vagy házi ketchuppal, megszórom oregánóval, szétoszlatom rajta a zöldségeket, megszórom reszelt sajttal, és még kb. 10 percre megy vissza a sütőbe.
KELT - 2012.
Karfiolos pizza (karfiol, sárgarépa, hagyma, kukorica, gomba)
Mexikói pizza (sárgarépa, borsó, kukorica, zöldbab, paprika, gomba, szalmakrumpli; a háttérben pedig látszik a sonkás része is)
Tésztanapon ehetőek.
Hát ,az fotó ,nem semmi..
VálaszTörlésMicsoda pizza ,fantasztikus:)
Az előzőre szavazok,olyan guszta!!
VálaszTörlésHa ezt a Középső csajom meglátná, indulna hozzátok. Ő sem egy nagy hús fun, szóval főleg.
VálaszTörlésNagyon guszták, az első kép szenzációs!
VálaszTörlésFenséges
VálaszTörlésJöhetne bármelyik!
VálaszTörlésEddig nem mertem pizzat enni tesztanapon, mert a sajt! Arra gondoltam, hogy a sajt nem megengedett. De akkor lehet?
VálaszTörlésIrcsike, kevés jó zsíros sajt elmegy tésztanapon. Amúgyis az engedmnyek napja, nem? ;)
VálaszTörlésKoszonom sedith! Ez nekem oromhir! :) Akkor a kovetkezo tesztanapon PIZZA! :) Nyam, nyam.......
VálaszTörlés