Ilyet hagytam itthon túlélőkajaként még januárban, amikor elutaztam hétvégre Ivóba, az Erdélyi konyhás találkozóra. A húst befűzereztem, hagytam egy kicsit pácolódni, majd sütőbe toltam, és kb. két óra után kivettem. Nem kóstoltam meg. Másnap a férjem, miközben ette a húst, felhívott, hogy elmondja: hmmmmmmm, micsoda íze van, hmmmm, mit tettél bele?, hmmmmmmmmm, isteni, hmmmm, ilyet máskor is csinálj!:)
Hát csináltam - éppen az Ivóból hozott (tőről szedett:) borókabogyóval -, mert még volt egy adag vaddisznóm, és ezúttal én is ettem belőle. Tényleg nagyon finom volt.:)
Borókás vaddisznósült
Hozzávalók: kb. 1,5 kg-os kicsontozott vaddisznócomb, só, fél marék borókabogyó, 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Nagyon egyszerű, szinte már nem is recept.:) A húst előkészítjük. A borókabogyót mozsárban összezúzzuk, összekeverjük 1-2 evőkanál sóval és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Tálba tesszük, ráöntjük a bort és néhány órán át hagyjuk pácolódni, miközben néha megforgatjuk. Végül hőálló edénybe tesszük át, rálocsoljuk a páclevet, még öntünk hozzá 1-2 dl vizet, lefedjük, és forró sütőben kb. 2 órát pároljuk-sütjük. Felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni. Köretként bármi illik mellé. Salátával, savanyúsággal húsnapi étel.
KAL - 2018.
Annyira, de annyira guszta
VálaszTörlésJó lenne ha nekem is hagynának itthon ilyet:-)Fantasztikusan néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszta szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésA helyzet az hogy szégyen, nem szégyen de én még vadhúst nem csináltam.
Hű a mindenit! Azonnal jövök enni.
VálaszTörlésHát igen,kénytelen voltál tőről szedni,mert én elfelejtettem vinni neked a tasakokat:))Na most nagyon megkívántam.
VálaszTörlésSedith, igen benne volt a fondü is :)
VálaszTörlésViszont a Raclette nem, ha gondolod tedd be.