2011. április 22., péntek

Zelleres-gyömbéres csirkecombok


Ez a recept is az áprilisi Kifőztükben jelent meg, és gondoltam, gyorsan felteszem ide is, hátha ötletet adok valakinek, hogyan készítse el azt az "unalmas" csirkecombot. :-) Az újság különben ingyenesen letölthető ITT

Zelleres-gyömbéres csirkecombok

Kevés hozzávalóból is lehet finom ünnepi fogást készíteni. Sőt, mindezt rövid idő alatt is meg lehet oldani. Ideális főétel ez bármilyen ünnepre, családi vagy baráti összejövetelre, amikor a háziasszony nem a konyhában, hanem inkább a vendégek körében szeretné tölteni az idejét. Köretként bármi illik mellé, de önmagában is finom némi kenyérrel, esetleg savanyúsággal, salátával.

Hozzávalók 4 személyre: 
4-6 egész csirkecomb
5-6 db zellerszár
1 lila hagyma
2 kis darab gyömbér
bors
kevés olaj

Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk minden tollmaradványtól, megmossuk és papírtörlővel megtörölgetjük. Megszórjuk sóval és borssal, majd tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük őket. A zellert, a gyömbért és a hagymát megmossuk-tisztítjuk, mindegyiket vékonyan felszeleteljük, majd szétoszlatjuk a csirkecombokon. Meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk további sóval és borssal, aláöntünk 1-2 dl vizet, alufóliával lefedjük és kb. 1 órán át forró sütőben pároljuk. Az utolsó 10-15 percben a fóliát levesszük, hogy a csirkecombok bőre szép pirosra süljön. 


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet
    Kellemes Ünnepeket :)

    VálaszTörlés
  2. Elfogadnám szívesen!:-!
    Boldog húsvétot Neked és a családodnak!

    VálaszTörlés
  3. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Nézz be hozzám, vár egy meglepetés.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Edith!Boldog Ünnepet kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  5. Drága Edith!

    Neked és kedves családodnak áldott, békés ünnepeket kívánunk!
    Nektek csajoknak pedig sok locsolkodót...
    :)

    puszilunk benneteket,
    Móni

    VálaszTörlés
  6. Nézz be hozzám kérlek: Húsvéti nyuszi hozta díj!

    VálaszTörlés