Sok-sok zöldet szedtem hétfőn délután , és talán ez szerezte a legnagyobb örömet aznap számomra. Szedtem salátaboglárkát, csalánt, sok-sok sóskát, kakukkfüvet, a kertből mentát, egy jó marék tyúkhúrt, néhány szál ibolyát és egy csokor tavaszi kankalint.
A kankalin és az ibolya, illetve a menta és a kakukkfű már szárad, a többinek pedig egy részéből tegnap salátát készítettem. Ma a maradékból kiválogattam egy jó marék sóskát és ez lett belőle:
Sóskás banánturmix
Hozzávalók: 2 kis érett banán, 1 jó marék sóska, 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
A banánt és a sóskát magas pohárba tesszük, ráöntünk némi vizet és botmixerrel pépesítjük. További vízzel hígíthatjuk tetszés szerint. Nem igényel sem további édesítést, sem savanyítást. Nagyon finom habos massza lesz belőle.
KAL - 2012
Még van néhány maradék levelem, abból is tervezek valamit, kíváncsi vagyok, milyen lesz!:)
Óh, ez nagyon érdekes! Én is kíváncsi lettem rá.
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet, tetszik, ahogy találok sóskát ki is próbálom.
VálaszTörlésImádom a soskát.Igaz turmixként még nem ismerem ,de szósznak nagyon szeretem.
VálaszTörlésTavaly én is ittam ilyen turmixot! Tényleg nagyon finom :))
VálaszTörlésHááát, nekem ez kicsit "meredek." :-DDD
VálaszTörlésKati, én sem ettem ilyet még sosem, most mégis kipróbáltam. Annyi mintha citrommal vagy rebarbarával ízesítenéd a banánt.:) Savanykás lesz tőle. Nagyon finom.:)
VálaszTörlésMindenkinek ajánlom kipróbálásra!:)
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ez tényleg érdekes.... :)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, muszáj lesz kipróbálnunk, mert imádjuk a kisfiammal a banánturmixot:)
VálaszTörlés