2011. június 10., péntek

Csirkecomb tejfölös spenótsalátával

Gyors ebéd vagy vacsora, ha egy kicsit előre gondolkodunk, és a csirkecombot bepácoljuk. Végülis nem muszáj, de akkor lesz igazán finom, ha a hús jól beveszi a fűszerek ízét. Amíg a hús sül, a saláta is elkészíthető, sőt, összeérni is van ideje.


Pirosra sült csirkecomb tejfölös spenótsalátával

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, grillfűszer, kevés só; a salátához: 0,5 kg zsenge spenótlevél, 1 csokor újhagyma, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, só, 1-2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé vagy almaecet, 1-1,5 dl tejföl

Elkészítése: 
A combokat megtisztogatjuk, megmossuk, megtörölgetjük, és jól bedörzsöljük grillfűszerrel. Kevés sót is szórhatunk rá. Tálcára helyezzük, lefóliázzuk, és ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni néhány órát. Ezután tűzálló tálba tesszük őket, öntünk alá kevés vizet és lefedve, forró sütőben puhára pároljuk. A végén 10 perc alatt rápirítunk, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre.
A salátához a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és összetépkedjük. Az újhagymát karikára, a fokhagymát (zöldestől) apróra vágjuk, és hozzáadjuk a spenóthoz. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, összekeverjük és felhasználásig állni hagyjuk. Tálalás előtt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint utánasózunk. Szétválasztózók húsnapon egyék. Nagyon finom és laktató önmagában vagy egy kis szelet kenyér kíséretében.

FŰSZ - 2013.

3 megjegyzés: