Mint már többször írtam, nagyon sok salátafélét szoktunk enni télen-nyáron. Mindig abból, aminek az adott időpontban éppen szezonja van. Édesanyáméknál jelenleg javában terem az uborka (van is egy adagom eltenni), és úgy adódott, hogy mostanában elég gyakran megfordultunk náluk, úgyhogy nem vagyunk uborka szűkében. Valamit kezdeni kellett vele, főleg a nagyobbakkal, így a saláta volt a legkézenfekvőbb. De milyen legyen? Ez a nagy kérdés, hogy ne legyen egyforma kétszer egymás után. Mert múltkor volt tojásos-juhsajtos, aztán volt virslis-pirított kenyeres (nincs meg még a blogon), most viszont valami más kellett hozzá. Amint vágtam a zöldséget, beugrott, hogy a fagyasztóban még van jócskán házi füstölt kolbász, és abból fogok hajszálvékony szeleteket vágni a salátába, és ennek "nehézségét" ellensúlyozandó, joghurrtal fogom leönteni. Nagyon finom lett, bár amikor visszamentem a konyhába, akkor láttam, hogy férjecském az összes kolbászt kiszedegette belőle, és visszatette a tálba, és a zöldségekből is megmaradt egy adagnyi. Sebaj, a kolbászt elnyelte ma reggel a rántotta, a zöldségeket pedig bekebelezte a mai leves.:)
Joghurtos saláta füstölt kolbásszal
Hozzávalók 4-5 személyre: 5 uborka, 3 paradicsom, 3 sárgarépa, 1 lila hagyma, 25 dkg házi füstölt kolbász, 2-2,5 dl joghurt, só
Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk. A kolbászból hajszálvékony szeleteket vágunk és hozzáadjuk a zöldségekhez. Sózzuk ízlés szerint, majd leöntjük a joghurttal. Jól összekeverjük és firss vagy pirított kenyérrel tálaljuk. Valamilyen zöld fűszerrel is megszórhatjuk. Húsnapon ehető.
KAL - 2012
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése