Biztos vagyok benne, hogy az utóbbi hetekben szinte minden blogon megjelent valamilyen gyümölcsös habféle, ami a nyári melegben, sőt kánikulában tökéletesen kielégíti a finom desszertre vágyók igényeit. Még mielőtt elmentünk volna készült nálam ez a finom málnahab. Kicsitől nagyig mindenki imádta.:)
Málnahab
Hozzávalók: 25-30 dkg málna, 2 tojás, 2,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, porcukor ízlés szerint (én kb. 10 dkg-t használtam), 1 evőkanál vaníliás cukor
Elkészítése:
A málnát szűrőbe tesszük és folyó víz alatt lemossuk. Hagyjuk lecsepegni, majd villával kissé összetörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Szintén keményre verjük a habtejszínt is a habfixálóval, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Végül a tojáshabot, a tejszínhabot és az összetört málnát óvatosan összeforgatjuk, csinos kelyhekbe adagoljuk, és málnával, citromfűvel díszítjük.
KAL - 2018.
Anyum szerette nagyon a habokat. Finom lehet
VálaszTörlésGyerekkoromban ettem sok ilyen boszorkányhabot:) de csak tojásfehérjével.Biztos tejszínhabbal kombinálva még finomabb.
VálaszTörlésMi is imadjuk a malnahabot a ferjemmel, a gyerekek nem eszik meg, csak tisztan a malnat :-). De mi igen!!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, régebb nekünk is készített anyu, de csak tojáshabbal.
VálaszTörlésOlvastam a cikket a Népújságban, amit rólad írtak! Gratulálok Editkém!
VálaszTörlésCsak így tovább!
Juci, köszönöm!:)
VálaszTörlésHa megy nálatok az Erdély TV, akkor kukkints be oda is holnap reggel 8 órakor!;)