2011. július 7., csütörtök

Rebarbarás brownie

Nincs fotóm róla. Siettem, csomagolnom kellett - a brownie-t is csomagoltam :D -, és nem volt időm lefotózni. Abban bíztam, hogy majd megérkezés után le fogom. No, de ott sem sikerült. Ez van. Túl fotogén úgysem lett volna! Viszont nagyon finom lett, legalábbis Erdélyi konyhás kolléganőim is ezt állították, úgyhogy kár lenne veszni hagyni a receptet. Nem is annyira a receptet, mert azt Ágnesnél úgyis megtalálom, hanem inkább az ötletet, az arányokat. Ágnes receptjéhez képest picit növeltem a cukormennyiséget, hogy a rebarbarát jól ellensúlyozza, és mivel épp úgy adódott, hát 10 dekával több csoki ment bele. És szögletes tepsiben sütöttem, közepes méretűben.


Rebarbarás brownie


Hozzávalók: 30 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 25 dkg cukor, 10-12 dkg liszt, 5 tojás, 30 dkg rebarbara (hámozva, apróra vágva)

Elkészítése: Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, előmelegítjük a sütőt. A kisebb kockákra vágott csokit és vajat mikróban megolvasztjuk. Eközben a tojásokat és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet majd a felolvasztott vajas, csokis masszát is. Végül beleforgatjuk a rebarbarakockákat is, a tepsibe simítjuk a masszát és 10-15 percig sütjük. (nálam kb. 12 perc alatt lett tökéletes.)

1 megjegyzés: