Töltött csillagtök
Ez a fogás a véletlen folytán született azokból a hozzávalókból, amiket az adott pillanatban otthon találtam. De ilyen látványos, finom, könnyű nyári ebédet rég az ideje, hogy nem ettünk! A fogást csillagtök helyett zsenge főzőtökből is elkészíthetjük.
Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csillagtök
2 közepes sárgarépa
1 nagy paradicsom
10 dkg sajt
fél csokor kapor
só
bors
olaj
Elkészítése:
A tököt megmossuk, hámozatlanul lapjában félbevágjuk, és a belsejét jól kikaparjuk. Lekenjük vékonyan olajjal, megsózzuk, és hőálló edényben, féldeci vizet öntve alá, lefedve, kb. 15 percig előpároljuk. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Kb. 5 percig pároljuk együtt, sózzuk, borsozzuk, majd félrevesszük. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott sajtot és a finomra aprított kaprot, a töltelékkel pedig megtöltjük az előpárolt tököt. Fedő nélkül, további 10 percre visszatoljuk a forró sütőbe, majd azonnal tálaljuk.
Tipp: a tök belsejét hozzáadhatjuk a töltelékhez, vagy belefőzhetjük zöldséglevesbe is.
Eszméletlen jól néz ki! Az íze is biztos nagyon finom. :)))
VálaszTörlésTényleg nagyon jól néz ki! :) Látványos és finom, nyami!
VálaszTörlésNagyon pofás így derékba vágva!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! :))
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Cukkinivel fogom kipróbálni, köszi a receptet.:)
VálaszTörlésBizton állíthatom, hogy isteni finom!;)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek! És higgyetek Katának (is), mert ő is elkészítette!:) Sőt, ő húsosan csinálta, és úgy is finom volt nagyon.:)
VálaszTörlésNem csak finom, de nagyon tetszetős is
VálaszTörlésMár a Kifőztük lapozgatásakor is megakadt a szemem rajta. Mutatós.
VálaszTörlésNagyon látványos ez a tök,sosem láttam még csak magazinokban.
VálaszTörlésTöbbieknek is köszönöm!:)
VálaszTörlésAleda, itt a piacon egy néninél állandóan van. Tavalyig viszont én sem láttam "élőben".:)