Azt a "parancsot" kaptam, hogy max. 2 kiló legyen (na, ez volt a legnehezebb), erdei gyümölcsös, a díszítése pedig amolyan őszies. Ilyen lett:
Erdei gyümölcsös diplomatatorta
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 9 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 3 csapott kávéskanál sütőpor, 12 evőkanál liszt; a krémhez: 2 tasak tejszínízű pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 5 dl habtejszín, 20 g zselatin, 35 dkg erdeigyümölcs-keverék, porcukor ízlés szerint; a locsoláshoz: 3 dl víz, 2 evőkanál cukor, citromlé ízlés szerint; a bevonáshoz, díszítéshez: 5 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint, 2 tasak habfixáló, fondantrózsák, vagy tetszés szerinti díszek.
Elkészítése: Készítünk 3 darab kéttojásos piskótát, amit egy kb. 20x30-as tepsiben sütünk meg. Ehhez a két tojást egy kisebb tálba ütjük, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és egy vaníliás cukrot, majd kézi mixerrel addig verjük, amíg a massza habos nem lesz, ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadunk 1 csapott kávéskanál sütőport meg 4 evőkanál lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két piskóta esetében is.
A krémhez beáztatjuk a zselatint 80 ml langyos vízbe, és félretesszük. A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrű pépet főzünk melőle, és kihűtjük. Közben a habtejszínt keményre verjük ízlés szerinti porcukorral (lehet picit édesebb, mert a gyümölcs felveszi az ízét, és tökéletes lesz). Amikor a pép kihűlt, a zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 evőkanál tejszínhabot, majd hozzákeverjük a péphez. Végül pedig a zselatinos pépet óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel és a tejszínhabbal. A locsoláshoz szükséges hozzávalókat alaposan elkeverjük. Tálcára helyezzük az egyik kihűlt piskótát, meglocsoljuk, és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a második piskótát, azt is meglocsoljuk, és rásimítjuk a maradék krémet. A harmadik piskótát ráborítjuk a krémre tetejével lefele, a tetejét pedig enyhén meglocsoljuk. A bevonáshoz szükséges habtejszínt ízlés szerint édesítjük, és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A hab egy részével egyenletesen bevonjuk a torta tetejét, a maradékot pedig habzsákba töltjük, és kosármintát (vagy bármiylen más mintát) nyomunk vele a torta oldalára. A különböző színű fondantmasszát kinyújtjuk, és tetszés szerinti virágokat meg leveleket szúrunk ki belőle. Ezekkel díszítjük a torta tetejét.
TORTÁK - 2013.
Mivel a torta több lett, mint 2 kg, levágtam belőle egy darabot, és úgy vontam be, így aztán mi is megkóstolhattuk. A férjem szerint az egyik legfinomabb torta, amit valaha is készítettem. A megrendelőnek is nagyon tetszett, illetve utólagos visszajelzésként megtudtam, hogy az ízével is nagyon elégedettek voltak. :)
Fantasztikusan jól néz ki, biztosan nagyon-nagyon finom, gratulálok a művedhez.
VálaszTörlésNagyon szép lett a tortád! Annyira mutatós nagyon szép és valóban őszies színek vannak rajta! Az ízét kár hogy nem tudom ellenőrizni!:-))
VálaszTörlésEz igen, jól jönne most egy ilyen szelettel:)
VálaszTörlésNagyon szép ugyanakkor finomnak is hangzik!
VálaszTörlésEdith!
VálaszTörlésHozzád kalapot emelgetni járok! Most is azt teszem! Ez gyönyörű, gusztusos, ínycsiklandó!
Puszi,
Szilvi
Csodaszép lett!
VálaszTörlésNagyon szép lett,gyönyörű színe van a krémnek is!!
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlés