2011. november 30., szerda

Mindentbele-muffin

Múltkor vettem egy klassz kis szilikon sütőformát: kör, négyzet és téglalap alakú minikuglófokat lehet sütni vele. És mivel már nagyon ki szerettem volna próbálni, receptet viszont nem volt időm keresgélni hozzá, hát abban sütöttem meg a szombaton reggelire szánt sós muffinokat. A kis mélyedéseket megtöltöttem fokhagymás tejföllel, és csak gyúrtuk magunkba. Az adag 12 normál muffinra szól, nekem viszont lett 12 minikuglófom és 3 muffinom belőle.



Mindentbele-muffin (sós)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 sárgarépa, 1 kicsi póréhagyma, 5 dkg sonka, 5 dkg sajt, 2-3 cikk fokhagyma, 5 dkg fekete olajbogyó, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, 2 tojás, 5 evőkanál olaj, 3 púpozott evőkanál tejföl, 1,5-2 dl tej.
Elkészítése: A sárgarépát és a fokhagymát finomra reszeljük, a hagymát, a sonkát, a sajtot és az olajbogyót pedig apró kockákra vágjuk. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a zöldségeket, és jól összeforgatjuk. A tojást felverjük, beledolgozzuk az olajat, a tejfölt és kb. 1 dl tejet, majd az egészet a zöldséges liszthez adjuk. Jól összekeverjük, és annyi tejet adunk még hozzá, hogy nem túl lágy, de a kanálról kissé leszottyanós masszát kapjunk (liszt minőségétől függően ez még 0,5-1 dl lehet). Muffinformákba adagoljuk és 20-25 perc alatt forró sütőben megsütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

EK - 2012/2

2 megjegyzés: