A recept a januári KIFŐZTÜK magazinban jelent meg, ami innen LETÖLTHETŐ, itt meg LAPOZHATÓ. Igaz, hogy télies hangulatú, karácsonyi ízvilágú leveske, de ha kinézek az ablakon, még jó sok havat látok, és a csepegő "eszterhéj", meg a napsütés ellenére sem tudok tavaszra gondolni. Nagyon szerettem az idei telet, és bár nem ártana már egy kis meleg, egyáltalán nem szeretném elűzni a fehérséget!!!
A leves jellegzetessége, hogy nincs benne tojás vagy tejtermék, vegán módon étkezők is készíthetik.
Fűszeres almakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 narancs héja
1 citrom
3 evőkanál méz
70 dkg alma
csipetnyi só
a tálaláshoz:
őrölt fahéj
Finom lehet, szinte érezni az illatát :)
VálaszTörlésNálunk, itt Óbudán már nincs hó, remélem nemsokára jön a tavasz, már nagyon várom!