2012. február 15., szerda

Juhtúrós krumplikrémleves

A KIFŐZTÜK magazin februári számában jelent meg. A legfrissebb szám itt LAPOZGATHATÓ, innen pedig LETÖLTHETŐ.  





Juhtúrós krumplikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

5 kisebb krumpli
2 dl tejföl vagy tejszín
15-20 dkg juhtúró
szerecsendió
citromlé
15 dkg császárszalonna
1 evőkanál olaj

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és főni tesszük kb. 2 l enyhén sós vízben. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon ropogósra sütjük. Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejfölt vagy tejszínt, és felforraljuk. Ekkor belemorzsoljuk a juhtúrót, és állandóan kevergetve még 1-2 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk, majd ismét kiforraljuk. Citromlével és szerecsendióval ízesítjük. A ropogós szalonnacsíkokkal tálaljuk.

Megjegyzés: a sóval vigyázni kell, mert a túró elég sós lehet. 

2 megjegyzés: