Finom és laktató. Köretként és önmagában is. Szép pirosra sül, bár a végtermékről fotóm nincs.:P Zöldségnapon valamiylen friss salátával vagy savanyú káposztával kitűnő, ízletes fogás. Mennyiségeket nem írok, hiszen bármekkora mennyiségből készíthető, de számítani kell arra, hogy sok fogy belőle. :)
Sokmagvas sült krumpli
Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.
KRUMP. - 2015.
Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)
VálaszTörlésA mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!
VálaszTörlésÉn is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÉn a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)
VálaszTörlésNagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!
VálaszTörlésEl tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)
VálaszTörlésNagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.
VálaszTörlés