Ez olyannyira lightos volt, hogy kicsi lányom, aki - hitetlentamássága miatt - beledugta a kisujját, és lenyalta, kijelentette: ez nem is pálinka!:P Pedig az volt, és ő nem kapott belőle!:)
Most fagyasztott eperből készítettem, mert vasárnap este 9 felé frisset nem tudtam szerezni (bár lehet, hogy ez a nyáron fagyasztott gyümölcs finomabb is még, mint amit most lehet venni), de friss gyümölcsből és jégkásából is lehet készíteni.
Vodkás gyümölcskoktél
Hozzávalók 2 személyre: kb. 12 dkg fagyasztott eper, 2 klementin leve (vagy 1 narancsé), 1/2 citrom leve, 1 evőkanál porcukor, kb. 50 ml vodka; a díszítéshez: citromkarika, mentalevél.
Elkészítése: Az epret hagyjuk egy keveset megszottyanni, vagy ha nincs rá időnk, mikróban 25-30 másodpercig melegítjük, majd magas falú pohárba tesszük, rászórjuk a porcukrot, illetve ráöntjük a leveket meg a vodkát, és botmixerrel simára turmixoljuk. A műveletet blenderben, aprítógépben is elvégezhetjük. Ki-ki ízlés szerint variálhatja a cukor és a vodka mennyiségét. A keveréket koktélospohárba öntjük, és citromkarikával, mentabóbitával díszítjük.
Aranyos a lányod. Nálunk főleg a fiam dugdossa ezerrel az ujját az alkoholos poharakba. Középső csajomnak ha csak annyit mondunk, hogy alkoholtartalma van valaminek, már három méterről fújjog, hogy az büdös.
VálaszTörlésAmúgy nem tudom az idén honnan érkeznek az eprek, de az tény, hogy meglepően édesek és aromásak. Pedig nem is itteniek, ugye.
Én most vodka nélkül elnyalogatnám...:)
VálaszTörlés