2012. július 19., csütörtök

Rántott pontyszeletek

Egyszerű, mindenféle faxnit nélkülöző "recept", csupán az a különlegessége, hogy nálunk ritkán készül. Tudja fene, miért, de férjecském, aki a rántott húst imádja, a rántott halat csak megeszi. Aztán, évente egyszer, mégis eljön az ideje... Mint ahogyan ez múltkor is történt....:) Friss zöldséggel ettük.


Rántott pontyszeletek

Hozzávalók 3-4 személyre: 60 dkg pontyfilé, só, bors, fokhagymapor, 2-3 tojás, liszt, olaj.

Elkészítése: A halat tetszés szerint felszeleteljük, majd megfűszerezzük sóval, borssal és fokhagymaporral. Ha van rá időnk, hagyjuk állni egy kis ideig, majd lisztbe és fűszerezett felvert tojásba forgatjuk, végül pedig olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla. Friss zöldséggel, kenyérrel fogyasztjuk, de lehet mellé másféle köretet is készíteni.

KAL - 2018.

2 megjegyzés:

  1. Olyan guszta, hogy ha tudnál , leemelném a tányérodról:) Én így szeretem a legjobban a halat, érdekes ,hogy a férjemnek sem a kedvence, inkább sütőben sülve kéri.

    VálaszTörlés
  2. Adél, én mindenképpen szeretem. Így is nagyon, sőt, én kimondottan megkívánom a rántott halat. Olyankor nincs menekvés.:) A férjem is a tiedhez hasonlóan szereti a legjobban. :)

    VálaszTörlés