2012. július 23., hétfő

Ribizlileves

Gyors, finom nyári leves, és nem utolsó sorban tele vitaminokkal. Az elkészítésénél is igyekeztem, hogy minél kevesebb tápanyag, vitamin vesztődjön el belőle.


Ribizlileves

Hozzávalók: 2 maréknyi feketeribizli, 2 maréknyi piros ribizli, 1 púpozott evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 2 csipetnyi só, 2-3 evőkanál barna cukor.

Elkészítése: Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, és botmixerrel leturmixoljuk. Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk, és egy másik edénybe öntjük. Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról. Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk.

KAL - 2018.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése