2012. július 5., csütörtök
Zöldbabos paradicsomsaláta
Zöldbabos paradicsomsaláta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg paradicsom, 2 közepes lila hagyma, 20 dkg sajt, 4 tojás vagy 8 fürjtojás, 25 dkg főtt zöldbab, só, citromlé, friss tárkony.
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, apró darabokra tördeljük, sós vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A tojást keményre főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. A paradicsomot szeletekre, a hagymát apróra, a sajtot pedig vékony hasábokra vágjuk, majd egy tálban az egészet összekeverjük a zöldbabbal. Ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk citromlével, illetve rászórjuk az apróra vágott tárkonyt. A főtt tojásokat kettévágjuk, és mindenkinek 2 fél tojást vagy 4 fél fürjtojást helyezünk az adagjára.
EK - 2012/8
Nagyon finom ízletes falatok lehetnek ebben a hőségben!
VálaszTörlésCsodásan néz ki és éppen ilyen salit akartam ma készíteni. :)
VálaszTörlésCsak épp megöregedett a zöldbab a hűtőmben. :(