2012. szeptember 7., péntek

Mindentbele rántotta

Ettől a héttől kezdve egy időre ismét fejük tetejére álltak nálunk a dolgok: mindketten visszamentünk dolgozni, és amíg visszazökkenünk a dolgos hétköznapokba, bizony, eléggé felbomlik a Rendszer. Meg aztán teljesen változik a felállás is, hiszen a férjem eszik a munkahelyén, a lányok (egyelőre) esznek mamáéknál; ha majd elkezdődik a tanítás is, a kicsi eszik a napköziben, a nagy meg.... azt még nem tudom, mert új korszakot kezdünk (I. osztályos lesz a kis drágám), és még ki kell majd stratégiázni a legjobb megoldást.

Nos, ilyen stratégiázgatások közepette hétközben már nincs is igény többfogásos, gazdag ebédekre, azonban annál inkább kellenek gyorsan összedobható, laktató vacsorák. Egyik este ettük ezt a finom rántottát, amit salátával együtt kb. félóra alatt dobtam össze.


Mindentbele rántotta friss salátával

Hozzávalók a rántottához 4 személyre: 1 nagy hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 kisebb piros húsú paradicsompaprika, 1 sárga húsú paradicsompaprika, 5-10 dkg császárszalonna, 5-10 dkg gépsonka, 20 dkg juh- vagy kecskesajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 6 nagy tojás, só, bors, olaj; a salátához: 1 piros húsú paprika, 1 sárga húsú paprika, 2-3 paradicsom, 1 lila hagyma, só, balzsamecet, olívaolaj.

Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk-tisztítjuk, majd felszeleteljük. A császárszalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a tojásokat pedig felütjük egy tálba. 4-5 evőkanál oalajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a hagymát meg a fokhagymát, majd rádobjuk a paprikákat is. Amikor kissé összeestek, mellédobjuk a császárszalonnát és a sonkát is, enyhén sózzuk, majd néhány percig együtt pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott sajtot meg a petrezselyemzöldet, és azonnal ráöntjük a sóval és borssal fűszerezett felvert tojást. Kétféleképpen süthetjük: omlettnek, azaz úgy, hogy hagyjuk megsülni egyik oldalát, majd megfordítjuk, illetve úgy is lehet, hogy összekeverjük, és csupán addig sütjük, amíg a tojás meg nem dermed. Én most így készítettem. A salátához a zöldségeket félbe, majd szeletekre vágjuk, ízlés szerint megsózzuk, illetve meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal. Húsnapon ehető.

EK - 2012/11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése