Ez a recept kissé bizarrnak tűnhet első olvasásra, meg furcsaez a kukoricadarával való megszórás, de a végeredmény valami elképesztő. Nagyon finom.A férjem, aki még csak barátkozó fázisban van a gyümölcs-hús kombinációkkal, nagyon jó étvággyal ette.
Mezőségi párolt
szelet
Hozzávalók 4
személyre: 4 nagy szelet sertéstarja vagy marhahátszín (egyenként kb. 20
dkg-osak), 2 nagy hagyma, 2-3 paradicsom, 2 nagy alma, 2-3 csapott evőkanál
kukoricadara, só, bors, olaj, 1 dl finom bor.
Elkészítése: A
hússzeleteket nagyon enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal.
Felforrósítunk kevés olajat, és hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek
mindkét oldalát. Egy hőálló edény aljára terítjük a csíkokra vágott hagymát meg
a cikkekre vágott paradicsomot, megszórjuk sóval és borssal, majd ráfektetjük a
hússzeleteket. A húsokat befedjük az elfelezett, magházától megszabadított,
majd kb. félcentis szeletekre vágott almával, és aláöntjük a bort. Megszórjuk a
kukoricadarával, enyhén megsózzuk, majd lefedve a 180 fokra előmelegített
sütőbe toljuk (jó, ha van légkeverés
). Végül fedő nélkül pirítjuk néhány percig. Bármilyen körettel
tálalható. Mi csak simán kenyérrel ettük, de azért jó, hogy legyen valami mellette.
KAL - 2013.
Fincsi! Én szeretek almával összesütni húst, krumplit..stb.
VálaszTörlésJanka, én is szeretem egy ideje a gyümölcs-hús kombinációt, bár úgy 10 évvel ezelőtt még hallani sem akartam róla. A férjem is most "tanulgatja" az iylenszerű ízpárosítást.:)
VálaszTörlésÉn szeretem a gyümölcs - hús párosítást, de a Párom nincs oda érte:)
VálaszTörlés